Obres al cor de la ciutat

Les obres de la plaça de la Vila de Vilanova començaran dilluns vinent

La reparació de la plaça no estarà totalment enllestida per la Fira de Novembre

Es realitzaran treballs delimitats en petites superfícies i durant la fira es pararan les obres

Jordi Lleó Vilanova i la Geltrú 10-10-2017 18:26 Lectures 1736
Les obres de la plaça de la Vila de Vilanova començaran dilluns vinent. Jordi Lleó

Les obres de la plaça de la Vila de Vilanova començaran dilluns vinent. Jordi Lleó

Les obres de reparació de la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú començaran finalment dilluns 16 d’octubre segons ha confirmat l’Ajuntament de la ciutat. En principi estava previst que aquesta actuació s’iniciés a mitjans d’agost i posteriorment es va retardar l’inici de les obres al setembre.

Durant les darreres setmanes la plaça ha acollit diverses concentracions i manifestacions en relació al procés sobiranista, però segons indica el regidor de Mobilitat, Serveis Viaris, Projectes i Obres, Joan Giribet, “aquest no ha estat el motiu pel retard”. L’empresa que farà la reparació ja ha realitzat la reparació ja ha fet les proves pertinents i s’espera que les obres puguin estar enllestides d’aquí a dos mesos i mig. Per tant, no estaran enllestides per la Fira de Novembre tal com en un principi s’havia anunciat per part de l’Ajuntament.

Les obres s’aniran realitzant en petites superfícies que es tancaran degudament per no alterar l’activitat social de la plaça. “Durant els dies de la Fira de Novembre però s’hauran d’aturar les reparacions”, avança el regidor. Giribet reitera que es tracta d’una “reparació” i que “només s’actuarà en els llocs malmesos. Per tant, l’aspecte actual de la plaça no variarà”. Tampoc quedaran afectats els establiments de la plaça que disposen de terrassa perquè no es realitzarà cap actuació a la zona perimetral. També es retiraran els graons del monument a Josep Tomàs Ventosa, només es deixaran els que estan al pedestal.

La restauració del paviment de la plaça de la Vila s’ha pressupostat en 115.000 euros. Des de l’any 1983 no es realitzava cap tipus d’actuació a la plaça. Llavors es va retirar el parterre que vorejava el monument. Anteriorment, el 1970, es va realitzar el paviment actual seguint un disseny de l’arquitecte Josep M. Pericas i Soler. El paviment és un mosaic realitzat amb la tècnica de l’empedrat portuguès.

Llavors es va realitzar un trencadís de marbre blanc tipus Macael, negre Marquina i granat (vermell Alacantí), formant dibuixos geomètrics amb forma de petxines. Aquestes sanefes formen un conjunt característic que amb el temps ha esdevingut una iconografia recorrent en diferents dissenys gràfics de la Festa Major. Les darreres generacions de vilanovins i vilanovines se senten molt identificats amb aquest paviment, per la qual cosa ja s’ha convertit en una icona de la ciutat, que a hores d’ara no està catalogada a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de la ciutat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent