Per seguretat

L'Ajuntament de Vilanova actua d'ofici per desmuntar una grua d'un solar d'obres aturades

Després de realitzar inspeccions i requeriments el procediment ha finalitzat amb un decret que ordena l'execució subsidiària per evitar riscos

L'Ajuntament de Vilanova actua d'ofici per desmuntar una grua d'un solar d'obres aturades. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova actua d'ofici per desmuntar una grua d'un solar d'obres aturades. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha procedit a desmuntar d'ofici una grua d'obra situada en el solar en construcció ubicat a la confluència entre el carrer de la Creu de Xirivia i la rambla de Sant Jordi. La Regidoria d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient va resoldre al setembre d'enguany ordenar l'execució subsidiària per retirar la grua en compliment del decret de Restauració de la realitat física alterada i l'ordre jurídic vulnerat per l'empresa propietària d'aquest solar i responsable de la instal·lació de la grua.

La grua en qüestió estava en aquest solar des de juny de 2012, quan la propietat del solar va obtenir la llicència per a la seva instal·lació. Des de l'Ajuntament de VNG al maig de 2013, mitjançant inspecció, es va observar que les obres estaven aturades i es va demanar a la propietat la documentació acreditativa d'estar al corrent de les inspeccions tècniques de la Generalitat. Al juny de 2014 es va declarar la caducitat i resolució de la llicència urbanística i al febrer de 2016 es va procedir a fer un advertiment previ requerint la retirada de la grua. L'expedient iniciat va continuar la tramitació administrativa fins arribar a la signatura del decret d'ordre d'execució de la retirada de la instal·lació, signada pel regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de la ciutat al setembre de 2017.

Des de la Regidoria d'Urbanisme i Habitatge s'ha constatat que la instal·lació no ha passat cap revisió en els darrers quatre anys i pot suposar un risc per als edificis veïns. L'Ajuntament va procedir a principis d'aquesta setmana a desmuntar la grua, dipositant-la a l'interior de la pròpia obra per tal que se'n faci càrrec la propietat del solar, a qui s'hi imputarà les despeses d'aquest desmuntatge.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local