Operació sortida

Trànsit posa en marxa un dispositiu especial de trànsit pel pont de la Constitució i la Immaculada

Uns 485.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona i la C-16, C-17, C-14 i els accessos a Andorra podran concentrar els problemes viaris més importants

Redacció Barcelona 04-12-2017 13:13 Lectures 691

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posarà en marxa demà dimarts 5 de desembre, a partir de les 15.00 h de la tarda, el dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada. Aquest dispositiu estarà vigent fins a les 24 hores de diumenge 10 de desembre.

La mobilitat del conjunt de l’operació que es preveu per aquest pont de la Constitució i la Immaculada és de 485.000 vehicles. La sortida principal des de l’àrea metropolitana de Barcelona, es produirà entre les 15 hores de dimarts 5 i les 15 hores de dimecres 6 de desembre. Pel que fa a la tornada, s’estima que el nombre de vehicles que tornarà a l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 12 i les 24 hores de diumenge 10 de desembre serà de 300.000 vehicles.

En l’inici del pont, es preveu que les principals afectacions viàries de sortida es produeixin la tarda de dimarts 5 i el matí de dimecres 6, en funció també de la meteorologia. El dimecres 6 al matí pot ser especialment complicat per ser el primer dia del Mercat Medieval de Vic. Aquell matí, la C-17 pot presentar aturades destacables, atès que aquell dia també se celebra la Fira de l’Avet d’Espinelves. El dia 8 es repetiran les afectacions del dia 6 a més de les registrades arran dels mercats nadalencs de les poblacions més properes a vies principals com la C-16 i C-17. També s’han de destacar les importants congestions que es preveuen a l’N-145 d’entrada a Andorra els dies 8 i 9. En el cas de la tornada, el volum de circulació es concentrarà al llarg de la tarda de diumenge 10, dia en què finalitzen el Mercat Medieval de Vic i la Fira de l’Avet d’Espinelves.

El Servei Català de Trànsit preveu que les vies més conflictives siguin aquelles que condueixen cap a les zones d’esquí i poblacions de muntanya: C-16, C-17, C-14, i C-25 per accedir a Espinelves; els accessos a Andorra (N-145 i N-260), així com l’autovia A-2.


Trets que caracteritzen la mobilitat d’aquest pont

En l’àmbit de la mobilitat, el pont de la Constitució i la Immaculada té uns trets distintius molt marcats respecte d’altres:

Longitud del pont.  Aquest pont és un dels més llargs de l’any atès que hi ha dos dies festius: el de la Constitució i el de la Immaculada. Enguany, aquests festius cauen en dimecres i divendres, respectivament, circumstància que suposarà que molta gent disposi de cinc dies de festa.

Inici de la mobilitat hivernal. Malgrat que ens trobem encara a la tardor, és el primer pont amb una mobilitat pròpiament d’hivern, en el qual les vies més conflictives són les que accedeixen a les pistes d’esquí i a les zones de muntanya. Aquest any, però, algunes estacions d’esquí ja han obert les instal·lacions gràcies a les nevades primerenques del mes de novembre.

Inici de les compres nadalenques. És el tret de sortida de les compres de Nadal. Es produiran increments en la mobilitat al voltant dels centres comercials, molts dels quals obren els dies festius. També són focus d’elevada mobilitat les localitats on s’organitzen fires tradicionals, com la Fira de l’Avet d’Espinelves (del 2 al 10 de Desembre) o el Mercat Medieval de Vic (del 6 al 10 de Desembre).

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No