Peatges

Els peatges de l'AP-7 tornaran a pujar després de dos anys de congelació de tarifes

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 14-12-2017 20:38 Lectures 4317
Els peatges de l'AP-7 tornaran a pujar després de dos anys de congelació de tarifes. Ramon Filella

Els peatges de l'AP-7 tornaran a pujar després de dos anys de congelació de tarifes. Ramon Filella

Els conductors de l'Alt i el Baix Penedès que treballen a Barcelona i utilitzen a diari l'autopista AP-7 per arribar a la feina hauran de fer durant el 2018 un esforç econòmic suplementari per a pagar el peatge de la via. L'anunci de Foment d'incrementar un 2 per cent les tarifes dels peatges de l'AP-7 a partir de l'1 de gener tindrà efectes immediats per als veïns de les dues comarques penedesenques que es desplacen en cotxe particular fins la capital catalana.

A nivell de xifres, el 2 per cent de pujada significa que els conductors de l'Alt Penedès passaran de pagar 2.50 euros a 2.55 euros al peatge de Martorell sempre i quan aprofitin la gratuïtat del tram Vilafranca-Sant Sadurní d'Anoia. Els cinc cèntims en cada viatge provocaran un augment d'uns 20 euros l'any comptant els 11 mesos laborables.

Per la seva banda, els conductors del Baix Penedès veuran augmentada la seva despesa en uns 30 euros l'any si, com en el cas dels altpenedesencs, també aprofiten la gratuïtat del tram Vilafranca-Sant Sadurní. Així, un veï de l'Alt Penedès pagarà uns 1.120 euros l'any 2018 per a fer el viatge d'anada i tornada diari (en jornades laborals) fins a Barcelona i un del Baix Penedès al voltant de  1.500 euros en el conjunt del 2018.

Durant el 2016 i el present 2017, Foment no havia aplicat cap pujada a les tarifes dels peatges, però en el 2018 aquesta tendència canviarà. Per als conductors del Penedès, l'AP-7 és gairebé l'única manera d'arribar a Barcelona de manera ràpida i, per tant, són sempre els més prejudicats en aquest tema. L'alternativa de la N-340 segueix sent nefasta a l'espera d'una obertura del túnel de Vallirana que, com des de fa anys, encara no té cap data específica per a concretar-se. Tampoc el projecte de la “vinyeta” de la Generalitat té calendari de posada en marxa.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament