Peatges

Els peatges de l'AP-7 tornaran a pujar després de dos anys de congelació de tarifes

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 14-12-2017 20:38 Lectures 3603
Els peatges de l'AP-7 tornaran a pujar després de dos anys de congelació de tarifes. Ramon Filella

Els peatges de l'AP-7 tornaran a pujar després de dos anys de congelació de tarifes. Ramon Filella

Els conductors de l'Alt i el Baix Penedès que treballen a Barcelona i utilitzen a diari l'autopista AP-7 per arribar a la feina hauran de fer durant el 2018 un esforç econòmic suplementari per a pagar el peatge de la via. L'anunci de Foment d'incrementar un 2 per cent les tarifes dels peatges de l'AP-7 a partir de l'1 de gener tindrà efectes immediats per als veïns de les dues comarques penedesenques que es desplacen en cotxe particular fins la capital catalana.

A nivell de xifres, el 2 per cent de pujada significa que els conductors de l'Alt Penedès passaran de pagar 2.50 euros a 2.55 euros al peatge de Martorell sempre i quan aprofitin la gratuïtat del tram Vilafranca-Sant Sadurní d'Anoia. Els cinc cèntims en cada viatge provocaran un augment d'uns 20 euros l'any comptant els 11 mesos laborables.

Per la seva banda, els conductors del Baix Penedès veuran augmentada la seva despesa en uns 30 euros l'any si, com en el cas dels altpenedesencs, també aprofiten la gratuïtat del tram Vilafranca-Sant Sadurní. Així, un veï de l'Alt Penedès pagarà uns 1.120 euros l'any 2018 per a fer el viatge d'anada i tornada diari (en jornades laborals) fins a Barcelona i un del Baix Penedès al voltant de  1.500 euros en el conjunt del 2018.

Durant el 2016 i el present 2017, Foment no havia aplicat cap pujada a les tarifes dels peatges, però en el 2018 aquesta tendència canviarà. Per als conductors del Penedès, l'AP-7 és gairebé l'única manera d'arribar a Barcelona de manera ràpida i, per tant, són sempre els més prejudicats en aquest tema. L'alternativa de la N-340 segueix sent nefasta a l'espera d'una obertura del túnel de Vallirana que, com des de fa anys, encara no té cap data específica per a concretar-se. Tampoc el projecte de la “vinyeta” de la Generalitat té calendari de posada en marxa.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No