Sorolls

L’advocat del veïnat del carrer Correu està molt esperançat que el jutge els hi doni la raó

Els veïns i veïnes van denunciar a l’Ajuntament per inactivitat en relació al soroll, incivisme i inseguretat al carrer

Les proves pericials aportades pel mateix consistori indiquen que el soroll a la via pública s’ha superat tots els caps de setmana

L’advocat del veïnat del carrer Correu està molt esperançat que el jutge els hi doni la raó. Jordi Lleó

L’advocat del veïnat del carrer Correu està molt esperançat que el jutge els hi doni la raó. Jordi Lleó

L’advocat defensor dels veïns i veïnes del carrer Correu, Joaquim Martí, es mostra molt esperançat que el Contenciós Administratiu contra l’Ajuntament es decanti a favor seu. El veïnat va denunciar al consistori vilanoví per inactivitat en relació al soroll, l’incivisme i la inseguretat que pateixen a causa de part de la clientela dels locals nocturns ubicats al carrer. De fet, el cas ja està vist per sentència. El judici va tenir lloc el 20 de desembre i en aproximadament un mes se sabrà el veredicte del jutge.

Martí, és el mateix advocat que va defensar els veïns de Sant Cristòfor amb la seva croada contra l’excés de soroll dels festivals que es realitzaven al Molí de Mar. En aquella ocasió, com es recordarà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va sentenciar, l’abril del 2016, a favor dels veïns, en el sentit que els festivals no es poden considerar esdeveniments esporàdics i que per tant s’han de cenyir a la normativa acústica de no superar els 45 decibels. Aquella sentència va generar un munt de reaccions per part de la societat vilanovina, amb el trasllat del Tingladu al parc de Baix-a-Mar.

Per tant, es tracta d’una jurista molt especialitzat amb aquest tipus de causes. Joaquim Martí creu que les proves pericials aportades pel mateix Ajuntament de Vilanova són tan aclaparadores que “ningú podrà rebatre que s’estan sobrepassant sistemàticament els nivells de so permesos”, assegura l’advocat. Aquest informe, realitzat per la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic en sol·licitud de la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilanova, indica que els registres realitzats durant 30 dies, entre octubre i novembre d’enguany, superen els nivells permesos, a la via pública, les deu nits -de dijous a dissabte -, entre les onze de la nit i les set de la matinada. També es registre pics de 70 decibels alguns dissabtes a la nit.

L’Ajuntament de Vilanova amb prudència no ha volgut fer cap declaració en aquest sentit fins a conèixer la sentència del Contenciós Administratiu. Però fonts municipals recorden que l’Ajuntament ha limitat horaris per zones, que en aquest mateix carrer ha obligat a tancar més aviat a un establiment que podia obrir fins a les cinc de la matinada i que ara retiraran la llicència a un local del carrer Llibertat. L’Ajuntament creu que els locals estan fent cas gràcies al control i sancions que s’estan realitzant  i que hi ha vigent un Pla d'usos que limita nous establiments al centre. Per tot plegat consideren que no han estat inactius en tota aquesta problemàtica.

El veïnat demana en la seva querella contra l’Ajuntament que cesi en la seva inactivitat i se centri en el control de dos locals nocturns del carrer Correu, entre el carrer Codonyat i la rambla Josep Tomàs Ventosa. Es demana que la Policia Local controli que no hi hagi aldarulls, crits i consumicions al carrer, a partir de les nou de la nit i que s’inspeccionin l’aforament dels dos locals nocturns cada nit que els establiments tinguin activitat, durant els tres mesos vinents, i dos cops a la setmana, els següents sis mesos, i un cop a la setmana els següents tres mesos. També es demana que es controli el compliment de l’horari de tancament i que es realitzin tres controls de sonometria des de l’interior dels habitatges dels veïns. Per últim, el veïnat demana que es netegin les pintades de les parets del carrer Correu.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!