Servei conjunt

Acord a l'Alt Penedès per disposar d'un servei de taxi conjunt per a tots els municipis de la comarca

D'aquesta manera, a partir d'ara, els taxistes amb llicència d'un poble amb poca població podran oferir el seu servei en d'altres municipis

Parada de taxis de Vilafranca. Ramon Filella

Parada de taxis de Vilafranca. Ramon Filella

La comarca de l'Alt Penedès s'ha convertit en la primera de Catalunya en disposar d'un servei de taxi mancomunat que permet que els taxistes puguin treballar en qualsevol municipi altpenedesenc sigui d'on sigui la seva llicència oficial. El nou servei, que s'ha acordat gràcies a un conveni entre el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), s'ha pesentat avui a Vilafranca.

El conveni fa possible la prestació “conjunta i coordinada” del servei de taxi. D'aquesta manera, a partir d'ara, els taxistes amb llicència d'un poble amb poca població podran oferir el seu servei en d'altres municipis. Per la seva banda, els veïns de pobles on no hi ha cap llicència de taxi podran accedir al servei de forma legal. Tot plegat farà, per exemple, que un taxista de Vilafranca pugui recollir un client a qualsevol poble altpenedesenc i que un taxista de Sant Pere de Riudebitlles, Gelida o La Granada pugui fer el mateix a Vilafranca. Actualment hi ha set municipis a la comarca que no disposen de cap llicència que són Les Cabanyes, Font-rubí, Puigdàlber, Sant Quintí de Mediona, Santa Fe, Torrelavit i Vilobí del Penedès.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Xavier Lluch, s'ha mostrat molt satisfet per la nova iniciativa i ha recordat que “amb el conveni donem cobertura legal al servei i complementem l'oferta de transport públic a l'Alt Penedès que és limitada en molts dels nostres municipis petits”. L'acord posa el punt i final, a més, a una situació que feia anys que necessitava ser regularitzada tal i com ha especificat Joan Prat, director general de l'AMTU.

Imatge conjunta

Entre els diferents aspectes que regula el conveni hi ha el del sistema tarifari o el sistema d'obtenció de les llicències per part dels taxistes. Aiximateix s’està treballant en la creació d’una imatge conjunta de tot el servei de taxi de l’Alt Penedès. Xavier Lluch ha explicat que “amb la nova àrea territorial de prestació conjunta del servei que hem creat hi sortiran guanyant tant els ciutadans com els professionals del món del taxi”. El número de taxis a la comarca se situa, a dia d’avui, en els 52.

La millora del transport públic a l'Alt Penedès és un dels temes que està damunt de la taula de les administracions des de fa anys. Les carències històriques, sobretot en materia de transport per carretera, no s'han acabat mai de solucionar del tot i el conveni signat per la implementació del servei de taxi conjunt es veu com un primer pas per a començar a superar aquesta problemàtica. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!