Servei conjunt

Acord a l'Alt Penedès per disposar d'un servei de taxi conjunt per a tots els municipis de la comarca

D'aquesta manera, a partir d'ara, els taxistes amb llicència d'un poble amb poca població podran oferir el seu servei en d'altres municipis

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 18-01-2018 20:41 Lectures 3350
Parada de taxis de Vilafranca. Ramon Filella

Parada de taxis de Vilafranca. Ramon Filella

La comarca de l'Alt Penedès s'ha convertit en la primera de Catalunya en disposar d'un servei de taxi mancomunat que permet que els taxistes puguin treballar en qualsevol municipi altpenedesenc sigui d'on sigui la seva llicència oficial. El nou servei, que s'ha acordat gràcies a un conveni entre el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), s'ha pesentat avui a Vilafranca.

El conveni fa possible la prestació “conjunta i coordinada” del servei de taxi. D'aquesta manera, a partir d'ara, els taxistes amb llicència d'un poble amb poca població podran oferir el seu servei en d'altres municipis. Per la seva banda, els veïns de pobles on no hi ha cap llicència de taxi podran accedir al servei de forma legal. Tot plegat farà, per exemple, que un taxista de Vilafranca pugui recollir un client a qualsevol poble altpenedesenc i que un taxista de Sant Pere de Riudebitlles, Gelida o La Granada pugui fer el mateix a Vilafranca. Actualment hi ha set municipis a la comarca que no disposen de cap llicència que són Les Cabanyes, Font-rubí, Puigdàlber, Sant Quintí de Mediona, Santa Fe, Torrelavit i Vilobí del Penedès.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Xavier Lluch, s'ha mostrat molt satisfet per la nova iniciativa i ha recordat que “amb el conveni donem cobertura legal al servei i complementem l'oferta de transport públic a l'Alt Penedès que és limitada en molts dels nostres municipis petits”. L'acord posa el punt i final, a més, a una situació que feia anys que necessitava ser regularitzada tal i com ha especificat Joan Prat, director general de l'AMTU.

Imatge conjunta

Entre els diferents aspectes que regula el conveni hi ha el del sistema tarifari o el sistema d'obtenció de les llicències per part dels taxistes. Aiximateix s’està treballant en la creació d’una imatge conjunta de tot el servei de taxi de l’Alt Penedès. Xavier Lluch ha explicat que “amb la nova àrea territorial de prestació conjunta del servei que hem creat hi sortiran guanyant tant els ciutadans com els professionals del món del taxi”. El número de taxis a la comarca se situa, a dia d’avui, en els 52.

La millora del transport públic a l'Alt Penedès és un dels temes que està damunt de la taula de les administracions des de fa anys. Les carències històriques, sobretot en materia de transport per carretera, no s'han acabat mai de solucionar del tot i el conveni signat per la implementació del servei de taxi conjunt es veu com un primer pas per a començar a superar aquesta problemàtica. 

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No