Ribes Roges

L'Ajuntament de Vilanova defensa l'actuació mediambiental al torrent de Sant Joan

El govern adverteix a l'APMA que la desembocadura “no és un espai protegit”

L'Ajuntament de Vilanova defensa l'actuació mediambiental al torrent de Sant Joan. APMA

L'Ajuntament de Vilanova defensa l'actuació mediambiental al torrent de Sant Joan. APMA

Les obres de millora a la desembocadura del torrent de Sant Joan de Vilanova s'estan realitzant amb sensibilitat mediambiental i tenen tots els informes favorables en aquest àmbit, segons el govern de Vilanova. Tant el regidor de Medi Ambient, Gerard Llobet, com el regidor de Projectes i Obres, Joan Giribet, van mostrar-se sorpresos ahir dimarts per la denúncia que ha presentat l'Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient (APMA) en la que assegura que l'actuació està destruint l’hàbitat del corriol camanegra, una au protegida que nidifica en aquest espai. El govern destaca que el torrent “és una platja urbana, no un espai protegit”, i que l'objectiu és resoldre els problemes de salut ambiental i males olors de la zona, on també es volen recuperar valors ambientals.

Gerard Llobet va lamentar la “voluntat de generar alarma” per part de l'APMA. El regidor va recordar “els problemes” que han afectat la zona “durant molts anys” i que “ningú no havia entomat”. “Problemes de salut amb mosquits, rossegadors, i pudors”, va dir el responsable de Medi Ambient. Llobet també va sortir en defensa de la feina de les regidories d'Obres i de Medi Ambient. “És un projecte amb tots els informes favorables”, va afirmar el regidor, que va afegir que la mateixa denúncia s'havia realitzat fa dos anys “i la Fiscalia de Medi Ambient va arxivar-la i va felicitar l'Ajuntament a través del Seprona de totes les actuacions que s'havien fet i estaven previstes”. “Estem a l'hivern i per tant no hi ha nidificació de les aus, en dos mesos la zona estarà arranjada i recuperarà uns valors que no hi eren”, va assegurar Llobet, que va insistir en que el projecte pretén “crear un espai natural, amb interès, i que, sobretot no generi problemes de salut a la ciutat”. Sobre les queixes de l'APMA pel malbaratament d'aigua que suposarà un fluxe d'aigua que vol evitar l'estancament de residus a l'espai, el regidor va destacar que “no hi ha cap aqüífer d'aigua dolça que s'hagi de protegir”.

En el mateix sentit va expressar-se el regidor de Projectes i Obres, que va dir que el projecte compta amb tècnics “amb autèntica sensibilitat” pel tema mediambiental. Giribet va recordar que l'actuació disposa del vistiplau de l'ACA, Ports de la Generalitat i el Departament de Medi Ambient. “La realitat és la que és: tenim un torrent que està enmig de la ciutat i desemboca a la platja”, va afegir el responsable de Projectes i Obres, apuntant que el màxim objectiu és “evitar que l'aigua del clavegueram s'escampi per la platja” per tal de “solucionar les queixes històriques dels veïns de la zona”. “És una platja urbana que en alguns moments de l'any està en unes condicions bastant penoses”, va afirmar Giribet. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!