Pla Neucat

Trànsit restringeix la circulació dels camions a les carreteres a partir de les 16h

Es tracta d'una mesura excepcional que es pren per primera vegada a la història

ACN Barcelona 27-02-2018 15:12 Lectures 2370
Imatge frontal d'un camió aturat a la C-25, a la comarca del Moianès. 27 de febrer del 2017. ACN

Imatge frontal d'un camió aturat a la C-25, a la comarca del Moianès. 27 de febrer del 2017. ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) restringirà la circulació de vehicles de més de 7,5 tones a les carreteres a partir de les 16h de la tarda per l’episodi de neu, que es preveu que afecti tot Catalunya. És la primera vegada que la Generalitat pren aquesta mesura, que s’aixecarà en funció de les previsions i la situació a les carreteres. Així ho ha anunciat la directora del SCT, Eugenia Doménech, en una roda de premsa posterior a la reunió del dispositiu de seguiment de l’episodi de fred i neu al Departament d’Interior. Així mateix, ha garantit que “no allargaran la restricció” més enllà del necessari. A partir de les 14h, s’ha convocat un consell assessor.

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha assegurat que la situació en el conjunt del territori entre aquest dimarts a la tarda i el dimecres al matí serà “molt complicada”, especialment a les carreteres.

En aquest sentit, Delort ha insistit en evitar el transport privat per desplaçar-se si no és estrictament necessari, fins i tot a l’àrea metropolitana de Barcelona. “No és una qüestió de cadenes, sinó del fet que alguns indrets del país, malgrat portar cadenes, poden veure impedida la mobilitat”, ha reblat.


La neu anirà guanyant terreny

Protecció Civil preveu que la nevada sigui “extensa” i que afecti bona part de Catalunya, especialment, a l’interior però al litoral, amb una cota de neu situada a nivell de mar. Així, a la costa els gruixos de neu poden ser d’entre 0 i 2 centímetres, a l’interior d’entre 2 i 15 centímetres, mentre que a les zones elevades del litoral i del centre de Catalunya poden superar els 15 centímetres de neu nova.

En alguns punts fins i tot poden arribar als 30, 40 o 50 centímetres, segons han informat des de Protecció Civil. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No