Estiu 2018

El barri de Mar de Vilanova tindrà àrea verda i zona blava aquest estiu

L'estacionament regulat estarà en funcionament entre l'1 de juliol i el 15 de setembre

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 27-03-2018 21:46 Lectures 10433
Joan Giribet i Neus Lloveras. Míriam de Lamo

Joan Giribet i Neus Lloveras. Míriam de Lamo

L'Ajuntament de Vilanova habilitarà una àrea verda exclusiva per als veïns del barri de Mar a partir del proper 1 de juliol i fins al 15 de setembre. Segons el govern local, l'objectiu  és evitar que la supressió de l'aparcament de la platja del Far que es farà efectiva aquest estiu perjudiqui la mobilitat del barri; així, la intenció és “blindar” la zona perquè els residents no tinguin problemes a l'hora d'aparcar. El barri de Mar també comptarà amb places de zona blava que estaran distribuïdes al carrer del Gas, el carrer de Conxita Soler i la zona de Sant Cristòfol, entre d'altres.

La nova àrea verda afectarà la zona del barri de Mar situada entre la rambla de la Pau, el carrer de l'Àncora i el passeig Marítim. A diferència de l'àrea verda estrenada a Ribes Roges l'estiu passat, aquest nou estacionament regulat, de caire gratuït, serà exclusiu per al veïnat i no podrà compartir-se amb altres ciutadans. L'Ajuntament enviarà els distintius als propietaris dels vehicles del barri per tal que puguin aparcar a les places d'àrea verda que s'hi habilitaran.

Zona blava als carrers del Gas i Conxita Soler

D'altra banda, també es posarà en marxa vàries àrees de zona blava: per una banda, als carrers del Gas i de Conxita Soler, on la presència d'establiments comercials fa necessari que “es generin unes bosses petites de zona blava que permetran la rotació de vehicles al barri”, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Giribet, aquest dimarts. Aquest estacionament regulat, que sí serà de pagament, també es farà efectiu a la zona compresa entre la rambla de Lluís Companys, la rambla de la Pau, el passeig del Carme i la via del tren, i la zona de Sant Cristòfol. En total, aquest estiu s'habilitaran noves 723 places d'estacionament regulat: 311 seran d'àrea verda i 412, de zona blava. El govern es reunirà amb els veïns de barri de Mar el proper 6 d'abril per tal d'acabar de concretar algunes actuacions; segons Giribet, però, ja ha hagut diverses trobades amb els representants veïnals, i el projecte recull algunes de les seves propostes.

Tots aquests canvis entraran en funcionament el proper 1 de juliol i s'aplicaran fins al 15 de setembre, les mateixes dates en les que estaran disponibles els dos busos llançadora que uniran l'aparcament dissuassori de la ronda Europa amb la façana marítima. En total haurà dos circuits: un enllaçarà l'aparcament amb la platja del Far amb una freqüència de pas d'entre deu minuts o un quart d'hora, i l'altre farà el recorregut entre l'aparcament i el passeig Marítim, amb una freqüència de pas menor tenint en compte que el recorregut serà més ampli. El 13 de març van iniciar-se les obres de l'aparcament, una actuació que preveu asfaltar 3.000 metres quadrats dels 16.000 que ocupen els terrenys. El govern assegura que si bé es millorarà només una part de l'espai en aquesta primera fase, es podrà aparcar a tot el recinte, el que suposa una capacitat per a 700 vehicles. Les obres tenen un pressupost de 100.000 euros, que es costegen amb una subvenció de 300.000 euros destinada a iniciatives relacionades amb la mobilitat.

Millora als acessos de la platja del Far

L'Ajuntament també realitzarà la millora dels acessos a la platja del Far, on a partir d'aquest estiu només podran accedir els busos llançadora, i els vehicles de seguretat, emergències i mobilitat reduïda. L'espai també comptarà amb un aparcament de bicicletes. “El que hem de fer es potenciar aquest sistema de mobilitat i que no accedeixin tants vehicles a a zona marítima”, ha assegurat Joan Giribet. Segons l'alcaldessa, Neus Lloveras, “accedir a la façana marítima serà més fàcil” amb el nou sistema de busos llançadora. “Fins ara es produïen uns embusos que volem evitar”, ha dit Lloveras. D'altra banda, a la zona blava del passeig marítim se sumarà una de nova ubicada a l'aparcament que es troba davant de l'Hotel Ceferino i que podrà encabir 92 places.

Canvis a l'àrea verda de Ribes Roges

El govern també ha explicat que a partir d'aquest estiu s'introduiran algunes millores en l'àrea verda de Ribes Roges, que va estrenar-se l'estiu de 2017. L'any passat només podien aparcar-hi gratuïtament les persones empadronades o els propietaris, si bé enguany el criteri s'ampliarà als conductors de vehicles d'empresa, renting o  leasing que puguin demostrar que resideixen a la zona. Giribet també ha assegurat que s'explicarà millor el funcionament de la zona verda per tal que tothom conegui de primera mà les diferents tarifes, que inclouen tiquets de diversos dies a un preu més reduït.

Es preveu arribar a una ocupació hotelera del 90%

Les reserves hoteleres d'aquesta Setmana Santa ja han arribat al 85% d'ocupació en el cas dels càmpings i al 70% pel que fa als hotels. L'alcaldessa ha apuntat que els establiments estan pendents “de les reserves d'última hora”, i que les previsions són arribar fins al 90%, com l'any passat.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No