Pobresa energètica

Aigües de Tomoví destina 20.000 euros al seu fons social de solidaritat al Vendrell

L’objectiu del Fons Municipal Social de Solidaritat és garantir l’accés a l’aigua potable a tots els ciutadans que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura de l’aigua

Redacció El Vendrell 15-04-2018 22:31 Lectures 1248
Aigües de Tomoví destina 20.000 euros al seu fons social de solidaritat. Ajuntament del Vendrell

Aigües de Tomoví destina 20.000 euros al seu fons social de solidaritat. Ajuntament del Vendrell

El Fons Municipal Social de Solidaritat de l’Ajuntament del Vendrell és una iniciativa gestionada pel Servei d’Aigües Municipal Aigües de Tomoví, en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials, dirigida al col·lectiu de persones que estan en situació de precarietat econòmica. Aquest fons es va iniciar el setembre del 2015 i s’hi van destinar 5.930 euros. Durant el 2016 es va ampliar fins als 12.600 euros. I des del 2017 s’hi destinen 20.000 euros.

L’objectiu del Fons Municipal Social de Solidaritat, a partir del Protocol per a l’atorgament d’ajuts per als subministraments, és garantir l’accés a l’aigua potable a tots els ciutadans que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura de l’aigua, independentment que prèviament s’hagin apuntat, o no, com a beneficiaris de la tarifa social o de la tarifa bonificada d’ampliació de trams.

En aquest sentit, cal destacar la regularització de la situació d’algunes famílies amb la instal·lació de comptadors solidaris: des de l’any 2015 se n’han instal·lat 61. La instal·lació d’aquests comptadors es determina a partir d’un informe de convivència de la Policia Municipal i d’una valoració de la situació socioeconòmica de la família per part de Serveis Socials.

Cal dir que els ajuts, excepte en situacions d’urgència social, es basen en la coresponsabilitat, en què el beneficiari es fa responsable d’una part del cost del consum d’aigua segons el que determini la valoració dels Serveis Socials. Des del 2015, s’han realitzat 151 ajuts a famílies que no poden fer front a les factures del consum d’aigua.

Amb aquest Fons Municipal Social de Solidaritat es posa en valor la sensibilitat per part d’Aigües de Tomoví sobre la situació de moltes famílies del municipi que es troben en una situació de vulnerabilitat. Aquesta sensibilització també es fa palesa amb l’aportació de recursos al Centre de distribució d’aliments de Càritas del Vendrell.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament