Pobresa energètica

Aigües de Tomoví destina 20.000 euros al seu fons social de solidaritat al Vendrell

L’objectiu del Fons Municipal Social de Solidaritat és garantir l’accés a l’aigua potable a tots els ciutadans que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura de l’aigua

Redacció El Vendrell 15-04-2018 22:31 Lectures 881
Aigües de Tomoví destina 20.000 euros al seu fons social de solidaritat. Ajuntament del Vendrell

Aigües de Tomoví destina 20.000 euros al seu fons social de solidaritat. Ajuntament del Vendrell

El Fons Municipal Social de Solidaritat de l’Ajuntament del Vendrell és una iniciativa gestionada pel Servei d’Aigües Municipal Aigües de Tomoví, en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials, dirigida al col·lectiu de persones que estan en situació de precarietat econòmica. Aquest fons es va iniciar el setembre del 2015 i s’hi van destinar 5.930 euros. Durant el 2016 es va ampliar fins als 12.600 euros. I des del 2017 s’hi destinen 20.000 euros.

L’objectiu del Fons Municipal Social de Solidaritat, a partir del Protocol per a l’atorgament d’ajuts per als subministraments, és garantir l’accés a l’aigua potable a tots els ciutadans que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura de l’aigua, independentment que prèviament s’hagin apuntat, o no, com a beneficiaris de la tarifa social o de la tarifa bonificada d’ampliació de trams.

En aquest sentit, cal destacar la regularització de la situació d’algunes famílies amb la instal·lació de comptadors solidaris: des de l’any 2015 se n’han instal·lat 61. La instal·lació d’aquests comptadors es determina a partir d’un informe de convivència de la Policia Municipal i d’una valoració de la situació socioeconòmica de la família per part de Serveis Socials.

Cal dir que els ajuts, excepte en situacions d’urgència social, es basen en la coresponsabilitat, en què el beneficiari es fa responsable d’una part del cost del consum d’aigua segons el que determini la valoració dels Serveis Socials. Des del 2015, s’han realitzat 151 ajuts a famílies que no poden fer front a les factures del consum d’aigua.

Amb aquest Fons Municipal Social de Solidaritat es posa en valor la sensibilitat per part d’Aigües de Tomoví sobre la situació de moltes famílies del municipi que es troben en una situació de vulnerabilitat. Aquesta sensibilització també es fa palesa amb l’aportació de recursos al Centre de distribució d’aliments de Càritas del Vendrell.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No