Mobilitat i el Transport Urbà

L'AMTU lliura la primera T-Verda a Vilanova i la Geltrú

Núria Porras i 5 usuaris més han obtingut aquest títol de transport públic gratuït per haver donat de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-04-2018 22:43 Lectures 1579
L'AMTU lliura la primera T-Verda a Vilanova i la Geltrú. AMTU

L'AMTU lliura la primera T-Verda a Vilanova i la Geltrú. AMTU

El regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, i el director general de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, van lliurar ahir al vespre la T-verda a la primera sol·licitant de la capital del Garraf, na Núria Porras Pagés.

Amb aquesta títol de transport, obtingut pel fet d'haver donat de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental, les 6 persones que ja ho han sol·licitat a la nostra ciutat podran viatjar gratuïtament i de forma il·limitada en qualsevol mitjà de transport públic (autobús, metro, ferrocarril, tren i tramvia) i dins de tot l'àmbit tarifari integrat de l'ATM de Barcelona (6 zones), durant un període de 3 anys. A canvi, les persones sol·licitants han hagut de donar de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental i assolir el compromís de no adquirir-ne cap altre durant els propers tres anys.

El lliurament simbòlic de la T-Verda a la primera sol·licitant, a càrrec del regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet i del director general de l'AMTU, Joan Prat, es va realitzar ahir al vespre a la plaça d'Eduard Maristany. Joan Giribet va felicitar la beneficiària de la T-Verda, na Núria Porras i va animar la ciutadania a prendre nota d'aquesta iniciativa de l'ATM, gestionada per l'AMTU, amb l'objectiu d'avançar cap a una mobilitat més sostenible aprofitant la xarxa de transport públic que hi ha al territori. En aquest sentit, Joan Giribet va destacar altres accions que l'Ajuntament està realitzant “per impulsar una mobilitat més sostenible a la nostra ciutat com la proposta de tancament de l'anella de carril bici a la façana marítima, la creació d'una àrea verda d'estacionament regulat i el nou aparcament gratuït de la ronda Europa amb un servei de bus llançadora per minimitzar la circulació de vehicles per la façana marítima”.

Per la seva banda Joan Prat, va destacar el fet que "en aquest país tenim una bona xarxa de transport i aquesta targeta precisament vol facilitar l'accés dels ciutadans al transport públic". Prat també apunta que un altre dels objectius és "anar eliminant de la circulació els vehicles més contaminants". Des de que es va posar en marxa la iniciativa, l'AMTU ja ha tramitat més d'un centenar de targetes T-verda, principalment de les comarques de l'Alt Penedès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Osona i Garraf.

Sol·licitud de la T-verda

La sol·licitud de la T-verda es pot fer a través del web www.t-verda.cat o trucant al telèfon 902 444 012, i no té cap cost d'emissió per al seu titular. Malgrat que la durada de la targeta és de tres anys, cada any hi ha una renovació automàtica que tampoc té cap cost.

Per sol·licitar la T-verda cal ser major d'edat i estar empadronat en un dels municipis integrats dins l'àmbit tarifari de l'ATM de Barcelona. En el moment de la sol·licitud, s'ha d'acreditar que en els darrers sis mesos s'ha desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental i signar el compromís de no adquirir cap altre vehicle en els propers tres anys.

Els tipus de vehicles que el sol·licitant pot acreditar que ha desballestat són els següents:

-Turismes dièsel matriculats abans de l'any 2.006 (sense etiqueta DGT)

-Turismes de benzina o gas matriculats abans de l'any 2.000 (sense etiqueta DGT)

-Motos: ciclomotors matriculats abans del 17 de juny de l'any 2.002 i motocicletes matriculades abans de l'1 de juliol de l'any 2.004.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament