Ple municipal

L'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos fa l’aprovació provisional del POUM

L’aprovació va comptar amb els vots favorables dels grups del PSC i CIU i els vots en contra dels grup de PA-CUP i ERC

L'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos fa l’aprovació provisional del POUM. EIX

L'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos fa l’aprovació provisional del POUM. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha dut a terme aquesta setmana l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El Pla es va aprovar al ple municipal d’aquest dilluns amb la finalitat de donar compliment a la sentencia 739/2015 dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona que declarava la nul·litat parcial del POUM de Santa Margarida i els Monjos.

L’aprovació realitzada no suposa cap variació dels aspectes tècnics, ni recull cap modificació respecte el planejament inicial de l’ajuntament sinó que dona compliment del que demanaven les sentències en les que s’afirmava que s’havia vulnerat el dret d’autonomia local perquè s’incloïa al Pla un seguit de prescripcions fetes per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona l’any 2010 i es considerava que en el moment de l’aprovació provisional aquesta no havia incorporat tots els informes que eren preceptius.

L’aprovació va comptar amb els vots favorables dels grups del PSC i CIU i els vots en contra dels grup de PA-CUP i ERC.

La sessió va permetre aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès per a l'execució i conservació de l'àrea de pernocta d'autocaravanes a l'aparcament del mercat; l’aprovació de la Declaració de Castellar del Vallès per un cicle sostenible dels aliments; l’adhesió a l’acord marc del servei de manteniment d’aparells elevadors i de subministrament d’elements substitutius amb destinació a les entitats locals de Catalunya; o la sol·licitud d’un particular per la bonificació del 95% de l’ICIO.

El plenari va aprovar també el compte de gestió recaptatòria de multes de circulació realitzada per l’organisme de gestió tributària l’exercici 2017; un expedient de modificació de crèdits o un conveni de col·laboració amb l’associació de persones voluntàries de protecció civil. Els tres punts van ser aprovats amb els vots a favor de PSC i CIU i les abstencions de PA-CUP i ERC.

En l’apartat de mocions el grup de PA-CUP va presentar una moció per l’acostament de presos polítics, que es va aprovar per unanimitat i una altra, per la via d’urgència, contra la detenció dels membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR). La moció va ser rebutjada amb els vots a favor de PA-CUP, ERC i CIU i el vot en contra del PSC.

El plenari va finalitzar amb un extens torn de precs i preguntes, primer amb la participació dels grups municipals i posteriorment amb el públic present a la sala.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local