Estiu 2018

Les platges de Sitges estrenen el primer punt per a persones amb mobilitat reduïda

Les platges de Sitges inicien la temporada d’estiu amb el 90% dels serveis a punt, a l’espera del desplegament integral del servei per Sant Joan

Les platges de Sitges estrenen el primer punt per a persones amb mobilitat reduïda. Ajuntament de Sitges

Les platges de Sitges estrenen el primer punt per a persones amb mobilitat reduïda. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La temporada es presenta aquest any amb novetats destinades a les persones amb mobilitat reduïda. La platja de la Barra disposarà del primer punt PMR (Persones amb mobilitat reduïda) adreçat a totes aquelles persones que requereixen d’una ajuda per entrar a l’aigua. Aquest punt està dotat amb rampes d’accés, un espai d’emmagatzematge per guardar el material, dutxes i rentapeus adaptats. També disposa d’una petita carpa on hi ha la cadira amfíbia i crosses especials per a les persones que necessitin d’un punt de suport per entrar a l’aigua.

Les platges de Sitges estan reconegudes amb algunes de les màximes distincions mediambientals, com l’EMMAS i la ISO 14001, i adherides a la Certificació Biosphere que Sitges va aconseguir l’estiu del 2016 després de complir amb tot un seguit de requisits. La certificació que atorga l’Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO, soci de l’OMT (Organització Mundial del Turisme) i del global Sustainable Tourism Council, suposa un reconeixement a la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la responsabilitat social de Sitges com a destinació turística, i representa una distinció al treball realitzat per l’Ajuntament de Sitges, amb la col·laboració público-privada.

Ara 3 banderes blaves a les platges de Terramar, Sant Sebastià i Aiguadolç se sumen a aquests reconeixements. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.

Durant l’acte de presentació de la temporada, l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha destacat que "una de les grans virtuts de les nostres platges és la seva diversitat. Hem volgut anar més enllà del tòpic de la destinació de sol i platja. Ho hem aconseguit, gràcies a una àmplia oferta de serveis a les 26 platges que tenim al llarg de tot el litoral". En aquest sentit, Forns ha posat com a exemple a l’Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges que s’ha esmerçat en complementar la seva oferta amb activitats de caire lúdic i cultural. L'Alcalde ha explicat també que l'aposta per un model de turisme sostenible "ens porta a buscar fórmules més adients a la nostra visió del que haurien de ser les platges. Som a l’espera de que el Ministeri doni llum verda definitiva a l’execució del projecte d’estabilització previst a la platja Sant Sebastià".

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha manifestat que "una de les novetats que presentem és el Punt de Mobilitat Reduïda de la platja de la Barra, destinat al bany d’aquelles persones amb problemes de mobilitat reduïda que necessiten ajuda per entrar i sortir de l’aigua". La regidora ha explicat que "el nostre litoral es diferencia d’altres destinacions de mar per una oferta de serveis global i variada que permet al visitant practicar l’esport nàutic, gaudir d’una cuina elaborada i estar segurs i protegits al mateix temps". Carbonell ha recordat que les platges de Sitges estan dotades d’aparells DEA, desfibril·ladors per atendre possibles urgències i també d’un sistema de megafonia integral per transmetre avisos de seguretat a totes les platges de la vila, entre altres.

En l'àmbit de la salut pública, l'Administració ha de garantir les millors condicions de salubritat de les zones de bany i minimitzar els riscos per als usuaris: ofegament, tall de digestió, picades de medusa o els derivats de l’exposició a la radiació solar (insolació, cremades i deshidratació).

Prevenir i minimitzar els riscos associats a les platges és un objectiu rellevant en Salut Pública. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona destina 830.000 euros als ajuntaments dels 25 municipis costaners de la demarcació (a excepció de la ciutat de Barcelona), per a l'execució de les seves competències en seguretat i salubritat a les platges. Les 100 platges d'aquests municipis, 59 km amb servei de salvament i socorrisme, han d'estar a punt perquè els ciutadans en puguin gaudir amb totes les garanties. Amb la mateixa finalitat, la Diputació ofereix als ajuntaments la campanya de prevenció, seguretat i salubritat 2018 «Cuida les platges i cuida´t tu», que consta de diversos materials de senyalització i sensibilització.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local