Animals de companyia

Olèrdola instal·la 16 papereres dispensadores de bosses per recollir els excrements de gossos

L’Ajuntament vol facilitar una tinença responsable dels animals de companyia

Redacció Olèrdola 12-06-2018 19:49 Lectures 774
Olèrdola instal·la 16 papereres dispensadores de bosses per recollir els excrements de gossos. Ajuntament d'Olèrdola

Olèrdola instal·la 16 papereres dispensadores de bosses per recollir els excrements de gossos. Ajuntament d'Olèrdola

Amb el propòsit de facilitar eines per a una tinença responsables dels animals de companyia, l’Ajuntament d’Olèrdola està completant la instal·lació de 16 papereres dispensadores de bosses per a recollir els excrements de gossos. La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, subratlla que una de les queixes que trasllada la ciutadania a l’Ajuntament és la presència d’excrements de gossos a la via pública. Fins ara, de bosses dispensadores només hi havia a les papereres dels pipi-cans. Ara s’ha volgut fer aquesta actuació, acompanyada d’altres iniciatives municipals com la campanya de conscienciació que realitzen els agents municipals entre els propietaris de gossos.

De papereres dispensadores de bosses s’instal·len 6 a Moja, 4 a Sant Miquel d’Olèrdola i 4 més a Sant Pere Molanta. També es preveu la col·locació de dues a la finca municipal de la Muntanyeta, una a la zona de l’aparcament i l’altra al trencall que baixa cap la camí de la zona de barbacoes.

A Moja les ubicacions triades són al final del carrer Migdia, al costat de la plaça Olèrdola, al camí del mirador del carrer Santa Margarida, al camí de Penyafel, a la rambla Pau Casals i a la zona dels Tres Pins. A Sant Miquel d’Olèrdola s’han instal·lat a l’Avinguda Catalunya, a la plaça Església, al final del carrer Fontanilles i al camí del cementiri. A Sant Pere Molanta els quatre punts triats són en l’inici del passeig que connecta Vil·la Maimona amb Rectoria, al carrer Font-tallada, al carrer Font del Cuscó i la plaça Bosquina. Cristina Badell resumeix que, a banda de les papereres instal·lades en els nuclis urbans, també s’ha volgut facilitar aquest recurs en l’entrada de camins.

Des de l’Ajuntament es confia que amb aquesta ampliació de recursos seran  més els veïns que utilitzaran els dispensadors de bosses i recolliran els excrements dels seus gossos.

A Daltmar i a Can Trabal no s’han instal·lat noves papereres dispensadores perquè ja existeixen a les zones esportives de les dues urbanitzacions.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Ajuntament de Calafell ha identificat sis veïns que han llençat la brossa al carrer sense utilitzar els contenidors habituals. Ho ha fet regirant les bosses d'escombraries en un dispositiu desplegat aquest matí a la zona de Calafell Platja amb treballadors del servei de recollida de la brossa

Què et sembla que els municipis busquin a la brossa per sancionar qui no utilitza els contenidors?

Molt bé
Malament
M'és indiferent