Projecte de 2+1

Nova franja central vermella a l'Eix Diagonal per millorar la seguretat

Es preveu que pròximament s’iniciï la informació pública del projecte per ampliar la calçada de l’Eix entre Igualada i Vilafranca del Penedès i formar una secció 2+1 amb barrera central física

Redacció Vilafranca del Penedès 20-06-2018 10:16 Lectures 1502
Territori i Sostenibilitat millora la seguretat viària a l'Eix Diagonal. Generalitat

Territori i Sostenibilitat millora la seguretat viària a l'Eix Diagonal. Generalitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat treballs per implantar una franja central a l’Eix Diagonal en el tram entre Vilanova del Camí i Vilafranca del Penedès, que permetrà reforçar la separació entre els dos sentits de la circulació i, d’aquesta manera, afavorir la seguretat viària. Aquesta actuació s’executarà en diverses fases fins a la tardor vinent i s’afegeix a la duta a terme recentment en el tram entre Òdena i Manresa.

L’obra consisteix en el pintat a la calçada d’una franja central de color vermell d’uns 30 centímetres d’amplada delimitada per dues línies blanques. En l’interior d’aquesta franja, es col·loquen elements sonors per advertir els conductors si el vehicle la trepitja. Així, aquesta actuació té com a objectiu reforçar la percepció de separació entre els dos sentits de la marxa i reduir el risc d’envair el carril contrari.

Fases de l’obra i afectacions al trànsit

Així, durant aquesta setmana comencen les tasques en el tram entre Vilanova del Camí (enllaç amb la carretera N-IIa) i el terme municipal d’Òdena, en una longitud de tres quilòmetres. Els treballs es duran a terme en horari diürn i, en funció de les necessitats de l’obra, es desviarà el trànsit per l’antiga carretera C-244.

A continuació, cap a finals d’aquest juny, s’executaran els treballs en el tram entre Cabrera d’Anoia (a l’altura del túnel de Cabrera) i Vilanova del Camí, d’uns 10 quilòmetres de longitud. En aquest cas, atès que el trànsit és superior que en el tram anterior, les obres es duran a terme en horari nocturn i la circulació es desviarà també per l’antiga C-244.

Durant el juliol i l’agost, no es treballarà a l’Eix Diagonal, donat l’increment de trànsit i la circulació temporal de vehicles especials agrícoles que es registra en aquests mesos. Així, durant el setembre, es reprendrà l’actuació, que llavors abastarà el tram entre Cabrera d’Anoia i Vilafranca del Penedès. Aquest tram té una longitud d’uns 22 quilòmetres. L’obra finalitzarà al llarg de l’octubre vinent.

Projecte de 2+1 entre Igualada i Vilafranca

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha previst un programa d’actuacions per a millorar la seguretat viària a l’Eix Diagonal i adaptar la infraestructura al creixement de trànsit que s’ha produït en els últims anys en el tram entre Igualada i Vilafranca del Penedès. Així, a més de l’obra que ara executa, està ultimant la redacció del projecte de traçat per a l’eixamplament de la carretera per implantar una secció de tres carrils de circulació (dos en un sentit i un en l’altre), separats per una barrera central. Es preveu que en les pròximament s’iniciï la informació pública d’aquesta actuació.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No