Desnonament

Desallotgen les tres finques ocupades a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú (VÍDEO)

Hi vivien tres famílies en risc d’exclusió social que han estat ateses per l’Ajuntament

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 21-06-2018 14:23 Lectures 6325

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dijous al matí les tres finques que hi havia ocupades il·legalment a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, situades al lateral esquerra respecte la façana de l’ajuntament –una amb accés directe a la plaça i les altres dues amb accés al carrer perpendicular-. El dispositiu policial ha accedit a l’immoble al voltant de les 10h per executar una ordre judicial i retornar els immobles al propietari. Segons fonts policials, les finques pertanyen a un particular. Al seu torn, l’Ajuntament ha informat que els darrers dies s’havia assabentat de l’ordre de desnonament i havia contactat amb tres famílies en risc d’exclusió social que habitaven en aquestes cases, a les quals ha ofert un nou allotjament. En el moment de l’entrada de la policia, cap d’aquestes famílies era dins les finques i només hi restaven dues noies que han estat expulsades i identificades per la policia. El dispositiu policial –format per una desena de furgons- ha provocat moments puntuals de tensió pel rebuig d’una vintena de manifestants que s’oposen al desallotjament.

L’alcaldessa Neus Lloveras ha explicat que durant les darreres setmanes agents dels Serveis Socials i de l’Oficina Local de l’Habitatge han contactat amb les famílies vulnerables que vivien a les finques ‘okupades’ de la plaça de la Vila per oferir-los un allotjament alternatiu davant l’imminent ordre de desnonament. Segons Lloveras, a les tres cases hi vivien unes 50 persones, entre les quals hi havia tres famílies amb situació de risc d’exclusió.

“La nostra obligació és vetllar per a què no hi hagi persones en situació de vulnerabilitat desateses a la nostra ciutat”, ha destacat l’alcaldessa en declaracions a la premsa, assegurant que “totes” les famílies en aquesta situació han rebut el suport de l’Ajuntament. En concret, els serveis municipals han constatat que hi havia tres famílies amb aquest perfil, dues de les quals amb fills menors d’edat.

Precisament, han estat aquestes dues les que han acceptat l’ajuda del consistori, que els ha facilitat l’accés a un habitatge de lloguer social a través de la Mesa d’Allotjaments d’Emergències de la Generalitat. En canvi, la tercera família en risc d’exclusió ha declinat aquest suport. “Hi ha persones que no busquen l’accés a un lloguer social, sinó que prefereixen fer ocupacions, i davant això no podem fer res”, ha afegit Lloveras.

Els pisos que s’ofereixen a les persones que han acceptat un habitatge públic són immobles amb un lloguer social que oscil•la entre els 20 i els 100 euros, aproximadament. Fonts municipals han puntualitzat que aquest dijous els habitatges encara no estan enllestits, de manera que les famílies afectades seran allotjades en una pensió de forma provisional.

Escales destruïdes i accessos bloquejats

Mentrestant, està previst que l’operatiu policial dels Mossos d’Esquadra s’allargui fins ben entrada la tarda. Després d’un extens registre per constatar que no restava ningú dins els immobles i que no hi havia cap perill per a què el propietari hi accedís, fonts properes a l’operatiu han detallat a l’ACN que les tasques se centren en el treball de diversos manobres per destruir les escales que comuniquen les diferents plantes i bloquejar les portes i finestres amb totxanes, amb l’objectiu d’evitar una nova ocupació il·legal.

Desallotgen les tres finques ocupades a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. EIX Desallotgen les tres finques ocupades a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú Desallotgen les tres finques ocupades a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú Desallotgen les tres finques ocupades a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú Desallotgen les tres finques ocupades a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament