Estiu 2018

Vilanova arranja els desperfectes ocasionats per la tempesta al torrent de Sant Joan

Segons el govern, 'la tempesta excepcional de fa unes setmanes va malmetre la plantació i els biorolls que sostenien la llera del torrent a la desembocadura'

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-06-2018 12:38 Lectures 1788

La forta tempesta que a principis del mes de juny va descarregar amb intensitat deixant xifres totals de 80 litres d'aigua per m2, van comportar alguns desperfectes en l'actuació de naturalització que a principis d'any s'havia fet a la desembocadura del torrent de Sant Joan. L'excepcionalitat de la tempesta d'aigua així com el poc temps d'arrelament de la plantació realitzada a la llera del torrent, van tenir com a conseqüència desperfectes importants en els biorolls de fibra de coco, que s'havien instal·lat per assolir el grau d'arrelament desitjat de la vegetació.

Malgrat ja estem de ple en la temporada d'estiu, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està duent a terme els treballs de reparació a la desembocadura del torrent de Sant Joan, amb l'objectiu que en el termini de quinze dies s'hagi pogut completar al reparació i nova col·locació de biorolls que tenen la funció de sostenir els marges de la llera del torrent mentre la vegetació no pot fer-ho per sí sola.

Cal tenir en compte també que a la tempesta excepcional, amb 82 litres/m2 acumulats en un dia, s'afegeix que la intervenció realitzada és de naturalesa tova i respectuosa amb l'ecosistema de l'entorn.

Les obres de reparació que s'estan realitzant consistiran en reomplir la llera del torrent amb sorra fins a la cota de làmina d'aigua; la restitució dels biorrolls  afectats, la plantació de joncs i la restitució del sistema dunar, tanques i cordada, afectades per la tempesta. Per evitar la interferència amb les persones usuàries de la platja s'ha tancat el perímetre de treball i s'ha senyalitzat. Així mateix, s'ha contactat amb les entitats esportives que operen en aquest tram de platja per tal de coordinar els treballs.

Informe ambiental favorable

Les obres que s'estan duent a terme compten amb el vist-i-plau del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a través del cos d'Agents Rurals. En aquest sentit, des d'aquest departament es considera molt valuosa la posta i l'èxit del naixement d'exemplars de l'espècie Corriol Camanegre (Charadriux alexandrinus) durant la primavera i consideren correcta la decisió de restaurar la part de desembocadura malmesa per les pluges, ja que permetrà tornar a tenir l'espai condicionat i amb bona qualitat ambiental per a la propera temporada de nidificació. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No