Inversions

1,5 milions d'euros d'inversió en millores en l'espai públic i edificis municipals de Vilanova

Les obres als eixos comercials, al barri de Mar i les escoles i les millores en l'accessibilitat i seguretat dels vianants centren el gruix d'actuacions programades fins a finals d'any

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-07-2018 17:56 Lectures 3253
Joan Giribet i Neus Lloveras. Ajuntament de Vilanova

Joan Giribet i Neus Lloveras. Ajuntament de Vilanova

“L'espai públic ha estat en els darrers anys una de les principals prioritats del Govern municipal. Hi hem destinat recursos econòmics i tècnics, imaginació i molt d'esforç per fer possible realitzar el màxim d'actuacions amb la mínima despesa econòmica possible”. D'aquesta manera l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha presentat el conjunt d'actuacions a l'espai públic i edificis municipals programades per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú fins a finals d'any. Unes obres de millora valorades en més d'1,5 milions d'euros que es completaran durant el primer quadrimestre de 2019

L'alcaldessa de la ciutat ha explicat que Vilanova i la Geltrú té mancances en el manteniment de l'espai públic, fruit de la situació econòmica sobrevinguda fa uns anys amb la crisi “per això s'ha hagut de buscar la manera de fer intervencions amb el mínim cost possible”. Neus Lloveras ha afirmat que com a Govern “hem prioritzat intervencions de millora en els indrets on hi trobem els principals actius que tenim com a ciutat: el mar i el teixit comercial, sense deixar de banda altres actuacions imprescindibles per al conjunt de la ciutadania com la millora en l'accessibilitat, les obres a les escoles, la seguretat en els desplaçaments per als vianants, els arranjaments de voreres, la renovació de mobiliari urbà i l'ampliació de la xarxa del carril bici, entre d'altres”. En aquest sentit, l'alcadessa Lloveras ha dit que “les actuacions es fan sempre allà on és més urgent però també on hi ha darrera una estratègia política de dinamització econòmica”.

Entrant més al detall de les actuacions programades el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet  ha avançat que “les obres no s'aturaran a desembre de 2018 i continuarem treballant fins ben entrat el primer quadrimestre de l'any vinent per executar totes aquelles accions de millora a les quals ens vàrem comprometre a l'inici del mandat actual i que també recull el PAM”. Joan Giribet ha explicat que “s'ha fet un esforç tècnic important per tirar endavant totes aquestes accions”. La intenció, ha dit el regidor Giribet “era anar millorant la via pública des d'un punt de vista estratègic de ciutat per poder activar l'economia, parlem d'eixos comercials o del barri de mar perquè són dos pols d'atracció estratègica de la ciutat, però també d'accions a les urbanitzacions de Santa Maria, al Prat de Vilanova, etc.”.

Quant al pla de millores dels eixos comercials, Joan Giribet ha parlat de les actuacions ja iniciades durant el primer semestre de 2018 que continuaran després de la Festa Major amb la millora de l'eix del carrer Tetuan-Havana.

A continuació i fins a finals d'any s'abordaran les actuacions de millora identificades a la rambla Principal com la reparació de paviments laterals, la reparació de paviments a les cruïlles i les millores en el mobiliari urbà.

Joan Giribet ha anunciat que el Pla de millora d'eixos comercials “continuarà durant el 2019 ja que es tracta d'un pla ambiciós que contempla un total de 8 actuacions amb una inversió total de 288.000 euros”. Quant a les escoles, cada any a l'estiu es realitzen obres de millora i enguany “l'Ajuntament de VNG destina més de 120.000 euros a actuacions de renovació i arranjament de lavabos, paviments exteriors, cobertes, etc. a les escoles Sant Jordi, El Margalló, l'Aragai, l'Arjau, la Ginesta, l'Escola d'Adults i el Pompeu Fabra”.

Joan Giribet ha explicat respecte de les actuacions del barri de Mar que “és un d'aquests punts estratègics i un dels nostres compromisos electorals”. El regidor de Projectes i Obres ha explicat que davant la impossibilitat de demanar una llei de barris específica per al barri de Mar “amb recursos municipals hem intentat fer les inversions necessàries” com per exemple la zona 30, l'aparcament regulat exclusiu per al veïnat, millores a les cruïlles, nou tram de carril bici, passos de vianants, etc. Val a dir que “les actuacions de millora de l'espai públic en aquest barri de la ciutat, que es realitzaran també durant el 2019, suposaran una inversió total de més de 600.000 euros”.

D'altra banda, per segon any consecutiu s'ha cercat la complicitat de la ciutadania per decidir a què es destina una part del pressupost municipal. El regidor de Projectes i Obres ha donat a conèixer que “una de les primeres accions que es realitzaran aquest estiu és la proposta número 5 dels pressupostos participatius que fa referència a “l'Adequació del paviment del carrer de Josep Coroleu” per un import de 30.000 euros”. A més a més, també s'executaran altres propostes com la continuació del carril bici per la ronda Ibèrica i punts d'aigua per a corredors i caminants i una zona d'obra i millores al pati del Pompeu Fabra. Segons Joan Giribet “totes aquestes propostes suposen una inversió de 140.000 euros”.

Finalment el regidor Giribet ha parlat també d'altres actuacions a la ciutat en termes d'accessibilitat i seguretat en zones de vianants “amb una partida de 246.000 euros i 182.000 euros per manteniment i reparació de voreres”. En definitiva ha reiterat Joan Giribet “estem parlant que en un any farem una inversió de més d'1,5 milions d'euros a l'espai públic de VNG”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No