Plagues

Cubelles fa la segona actuació intensiva per eradicar les paneroles del clavegueram

En el cas de detectar paneroles en propietats privades s’aconsella demanar assessorament a una empresa especialitzada, així com revisar el tram de connexió amb la xarxa de clavegueram privat

Redacció Cubelles 10-08-2018 10:01 Lectures 3770
Cubelles fa la segona actuació intensiva per eradicar les paneroles del clavegueram. EIX

Cubelles fa la segona actuació intensiva per eradicar les paneroles del clavegueram. EIX

L’arribada de l’estiu i la calor suposa la proliferació de fauna típica d’aquesta època de l’any, amb l’aparició d’algunes espècies molestes per a les persones com els mosquits, les meduses i les paneroles. El control de paneroles es fa mitjançant desinsectacions intensives a la xarxa de clavegueram que realitza l’empresa contractada pel Consistori que s’encarrega del control integrat de plagues a la via pública i als espais i equipaments municipals.

Enguany s’han efectuat dos actuacions intensives a tot el municipi, una el 24 d’abril i la segona el passat 7 d’agost.  A la vegada, s’han atès un total de 35 avisos fins a la data, 21 d’ells concentrats entre el 13 de juny i el 7 d’agost. L’any 2017 es van atendre un total de 68 avisos amb les actuacions corresponents.

En el cas de detectar paneroles en propietats privades s’aconsella demanar assessorament a una empresa especialitzada, així com revisar el tram de connexió amb la xarxa de clavegueram privat, el qual pot ser un lloc de refugi per a les paneroles. D’aquesta manera s’incrementarà l’eficàcia dels tractaments.

Cal recordar que després dels tractaments és més habitual de veure les paneroles pel carrer, ja que els primers efectes del producte aplicat són de desorientació i atordiment fins que acaben morint. No obstant això, per a qualsevol dubte o consulta es pot comunicar a la regidoria de Salut al correu-e salut@cubelles.cat indicant la zona de proliferació de les paneroles.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No