Última setmana

L'Oficina del Cadastre de Vilanova ja ha atès més de dues mil peticions

S'han fet 1084 consultes i reclamacions i 1.435 peticions de suport en la descàrrega de les notificacions

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-10-2018 16:41 Lectures 1696

L'Oficina d'atenció del cadastre ha atès, des de la seva obertura a mitjans de setembre, 1084 consultes i reclamacions i 1.435 peticions de suport en la descàrrega de les notificacions. La Direcció General del Cadastre va aprovar el maig d'enguany una nova ponència, fruit de la revisió sol·licitada per l'Ajuntament amb l'objectiu d'actualitzar els valors de les finques.

Aquest mes de setembre totes les propietats van començar a rebre la nova valoració i també la informació sobre l'import previst de l'IBI ( l'Impost de Béns Immobles) per l'any 2019. Per tal de poder atendre dubtes i reclamacions sobre els nous valors cadastrals, i donar suport en la descàrrega de les notificacions enviades, l'Ajuntament va posar a disposició de l'Oficina del Cadastre un espai per poder atendre a la ciutadania al Centre Cívic Geltrú (plaça dels Alumnes Obrers, 1). L'oficina funciona amb sistema de cita prèvia i es pot demanar hora en el web municipal www.vilanova.cat/cita-previa o trucant al telèfon 93 816 90 05 de dilluns a divendres de 9.30 a 14.00 h.

La regidora d'Hisenda, Olga Arnau, valora molt positivament el funcionament de l'oficina perquè "és una manera d'ajudar a la ciutadania a resoldre dubtes i a poder reclamar si hi ha algun error o alguna actualització". Arnau creu que l'Ajuntament "ha de facilitar les gestions amb l'administració, i més en un tema que genera inquietud com és aquest".

Del total de consultes i reclamacions rebudes, més de la meitat han estat demandes d'informació (696), correccions de l'adreça o de la titularitat (284) i recursos pel que fa a la valoració (104).
 
És important destacar que, un cop rebuda la notificació del cadastre del resultat de la valoració i de l'import del rebut de l'IBI, cal descarregar la valoració sencera dels immobles dels quals s'és titular. Aquest tràmit es pot fer per Internet, mitjançant un enllaç que consta en la carta rebuda, o bé presencialment a l'Oficina del Cadastre o a l'Ajuntament.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans