Aiguat

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per les pluges que afecten el litoral de Tarragona

Segons les previsions meteorològiques, les precipitacions es desplacen cap al Baix Penedès i el Garraf

ACN Vilanova i la Geltrú 10-10-2018 19:09 Lectures 3017
Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per les pluges que afecten el litoral de Tarragona. Francisco Lorenzo

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per les pluges que afecten el litoral de Tarragona. Francisco Lorenzo

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya, l'Inuncat, per l'episodi de precipitacions que aquesta tarda afecten el litoral de Tarragona. En les darreres dues hores han caigut més de 81 litres per metre quadrat a la capital del Tarragonès, i en el que va d'episodi se n'han acumulat 185. Segons les previsions meteorològiques, les precipitacions es desplacen cap al Baix Penedès i el Garraf. El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les cinc de la tarda 977 trucades relatives a 668 incidències vinculades a la pluja. La majoria s'han fet per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles. 451 s'han rebut des del Tarragonès i 343 des de la ciutat de Tarragona.

Els Bombers han rebut 32 avisos relacionats amb la pluja que ha caigut a primera hora de la tarda entre les quatre i dos quarts de sis de la tarda. D'aquests, 27 corresponen a la Regió d'Emergències de Tarragona, 3 a la Metropolitana Nord, 1 a la Metropolitana Sud i 1 a Girona.

El més important ha estat el salvament de dues dones que havien quedat atrapades sota un cotxe. Una moto arrossegada per l'aigua n'ha colpejat una que travessava el carrer a l'avinguda dels Països Catalans de Tarragona, i ha anat a parar sota el vehicle. Es tracta d'una dona de 21 anys que ha estat a punt de morir ofegada, i ha resultat ferida greu. L'altra dona, de 45 anys, ha intentat socórrer-la, però la força de l'aigua se l'ha endut també fins a sota del cotxe.

Els Bombers, que estaven revisant una inundació a una escola propera, han estat alertats per alguns testimonis de l'accident. En arribar al lloc, han pogut rescatar les dues víctimes, dur-les a un lloc segur i fer una primera assistència sanitària fins a l'arribada dels efectius del SEM, que les ha traslladat a l'hospital Joan XXIII.

D'altra banda, els Bombers també han treballat en l'extinció d'un incendi que ha afectat un transformador elèctric al Polígon Industrial Francolí (Tarragona) a causa d'un llamp, en un incident sense ferits. Els Bombers han atès fins ara 374 avisos, la majoria al Camp de Tarragona (264 des d'ahir a les vuit del vespre).

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No