Huracà Leslie

Protecció Civil activa el pla Inuncat per previsió de pluges molt intenses i recomana avançar el retorn a casa pel pont

Les tempestes podrien descarregar més de 40 litres en 30 minuts i les autoritats avisen dels riscos a la carretera

ACN Barcelona 14-10-2018 12:19 Lectures 4381
Protecció Civil activa el pla Inuncat per previsió de pluges molt intenses i recomana avançar el retorn a casa pel pont. EIX

Protecció Civil activa el pla Inuncat per previsió de pluges molt intenses i recomana avançar el retorn a casa pel pont. EIX

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per previsió de pluges molt intenses, que entraran pel sud, per Tarragona, a la tarda-vespre i escombraran tot el litoral i prelitoral, fins a Girona, durant la matinada. Les pluges poden arribar a descarregar més de 40 litres en 30 minuts. El subdirector de gestió d'emergències de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha recomanat als ciutadans que hagin marxat de pont que avancin el retorn cap a casa per evitar problemes a la carretera. "Avui és un dia que si podem avançar el retorn al migdia o primera hora de la tarda serà millor", ha explicat a l'ACN, advertint que el fenomen meteorològic pot produir "afectacions" a la carretera, inclosos "talls i alguna petita inundació" en vies més locals que compliquin la mobilitat, especialment al litoral i el prelitoral.

Delgado ha recomanat també als ciutadans que parin especial atenció a possibles inundacions en zones urbanes, especialment en passos subterranis, i que evitin les zones on hi hagi creixement de rius o rieres.

"Pensem que aquestes pluges, que són molt intenses, poden produir afectacions a carrers, baixos o garatges", ha explicat Delgado, que ha recordat que l'aigua amb força "pot arrossegar una persona", com es va poder veure aquesta setmana a Tarragona, quan dues dones van caure per la força de les pluges a la ciutat.

"No baixem al soterrani, no creuem passos soterrats, sota les vies o zones ferroviàries, perquè la profunditat pot ser important i ens pot dificultar la sortida", ha advertit. "En l'entorn natural, el creixement de rius i rieres requereix especial atenció, i hem d'evitar travessar-los", ha afegit. 

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No