Huracà Leslie

El riu Foix es desborda per l'aiguat i talla els accessos a peu als instituts de Cubelles

La circulació de Rodalies està interrompuda entre Blanes i Maçanet i entre Llinars i Sant Celoni per arbres a les vies

Entre les 20 hores i dos quarts de set del matí s'han acumulat 41 mil·límetres en 30 minuts a el Montmell (Baix Penedès)

Redacció/ ACN Cubelles 15-10-2018 12:41 Lectures 5572
Gran pla general del riu Foix al tram final, a l'altura de Cubelles, ple d'aigua a causa del temporal del 14 d'octubre de 2018. ACN

Gran pla general del riu Foix al tram final, a l'altura de Cubelles, ple d'aigua a causa del temporal del 14 d'octubre de 2018. ACN

Gairebé una desena de carreteres estan tallades a Catalunya i alguns rius s'han desbordat a causa de les fortes pluges d'aquesta nit. Segons ha informat l'Ajuntament de Cubelles, els accessos a l’ Institut Cubelles i Institut Les Vinyes i a l’escola Mar i Cel s’han de fer per la carretera i entrant per la Tèrmica. Els efectes de la tempesta que ha afectat aquesta matinada, juntament amb el desguàs del pantà del Foix, han provocat la crescuda del riu i el tall dels accessos d'una banda a l'altra de la riera. A causa d'aquesta crescuda només es pot accedir a l'ins Cubelles, l'ins Les Vinyes i l'escola Mar i Cel per la carretera C-31, entrant per la zona del Polígon Industrial Les Salines. També està afectat per l'aiguat l'accés a l'escola Vora del Mar i la llar d'infants La Draga pel C. Millera. Es recomana a la comunitat educativa d'aquests dos centres accedir pel C. Charlie Rivel.

Al Vendrell, l'Ajuntament ha informat que a causa de les fortes pluges d’aquesta nit, s'ha trencat una de les canonades que subministra aigua al nucli del Vendrell. S’estan fent les maniobres necessàries perquè el subministrament es pugui fer a través de punts alternatius i, a la vegada, per localitzar el trencament i poder fer, al més aviat possible, la reparació i restablir el funcionament normal al més aviat possible. En principi, ningú s’hauria de quedar sense aigua, però en alguns punts es podria notar una baixada de pressió.

Entre les 20 hores i dos quarts de set del matí s'han acumulat 41 mil·límetres en 30 minuts a el Montmell (Baix Penedès); 40 a Tarragona i 33,9 a Constantí. A Fogars de la Selva i a Santa Coloma de Farners (Selva) s'han registrat 27,8 i 27,3 mil·límetres en mitja hora.

Sis hospitalitzats per l'episodi de pluges, cinc en estat greu

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 17 persones en relació a l'episodi de pluges, de les quals sis han estat traslladades a l'hospital, cinc en estat greu i l'altra ferida lleu. Les altres sis han estat donades d'alta in situ. Aquest és el balanç que ha fet el SEM entre els 21 hores de diumenge i les 8 d'aquest matí. Les intenses pluges han provocat l'increment dels cabals de diversos rius, arribant al llindar de perill al Ter i al Congost. A més, els cabals són d'alerta al Fluvià, al Llobregat, al Sió i al Corb. S'han produït inundacions puntuals a Ribes de Freser, Sant Quirze de Besora, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Ara mateix hi ha risc de desbordament dels rius Foix, Fluvià, Tordera i Cardener, a més de les rieres del Tarragonès i el Baix Penedès.

S'han evacuat preventivament nou naus del polígon industrial Burés i quatre habitatges pel desbordament del canal del Burés a Castellbell i el Vilar.

Protecció Civil manté l'alerta dels plans Inuncat i Ventcat, perquè tot i que les pluges ja han començat a remetre, els cabals encara són molt elevats. A més, es mantenen valors elevats de ratxes de vent i fort onatge.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 1.276 trucades per 982 incidents fins a les 8 hores. La majoria de trucades han estat per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles. 200 s'han rebut des del Tarragonès, 125 des del Vallès Occidental i 105 des del Vallès Oriental. Per municipis, s'han fet 128 avisos des de Tarragona i 77 des de Barcelona.

Els Bombers han atès un total de 628 avisos. 445 trucades corresponen a la passada matinada: 184 de la regió metropolitana nord i 98 de la metropolitana sud. La gran majoria de serveis ha estat per retirar branques i arbres caiguts a causa del vent. També s'han fet neteges de calçades en vies on hi havia acumulació de pedres i fang, i s'han atès inundacions de baixos. Els Bombers també han fet revisió de cabals de rius i rieres en zones on l'aigua ha sobreeixit, com ara a Agramunt, Sant Guim de Freixenet, les Oluges, Camprodon, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses.

A Malgrat de Mar el vent ha fet caure la teulada d'una benzinera ubicada a la N-II. Les plaques del sostre han malmès els cinc sortidors de benzina i la instal·lació ha quedat precintada. A Fogars de la Selva un tren ha topat amb un arbre caigut a la via i també ha quedat malmesa la catenària, però no consta cap persona ferida.

Talls en set carreteres

A les 9 del matí hi havia 12 trams de carreteres afectats per inundacions o esllavissades a Barcelona i Girona, entre els quals hi ha 7 talls: l'N-260 a Ribes de Freser, la C-35 a Massanes, la C-38 a Camprodon, la GI-544 i la GIV-5441 a Espinelves, la GI-552 a Arbúcies i la B-432 a Oristà.

A més, es dona pas alternatiu a l'N-260 a Sant Joan de les Abadesses per esllavissades i a l'N-240 a Lleida per inundacions. També hi ha esllavissades a la GI-401 a Campdevànol i es dona pas alternatiu a la GI-541 a Sant Hilari Sacalm per obstacles a la via. Hi ha un carril tallat a la BV-5122 a Fogars de la Selva pel mateix motiu.

Aquest matí s'ha arribat a la xifra de 14.000 abonats sense llum per incidències causades per la pluja, 3.500 a Manresa. En aquests moments queden 9.100 abonats sense subministrament elèctric, 932 a Sant Quirze de Besora.

El camí de la Masia Papiol per accedir a Can Joliu està tallat a la riera per cabal d'aigua elevat Inundació a Calafell
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No