Millores del servei

Sant Pere de Ribes acorda amb la Generalitat i Monbus millores en la línia de bus amb Barcelona

A l’hora punta del matí es dobla el nombre de busos. Es preveu que a partir de la setmana que ve ja en surtin a les 6.30, 6.45 i 7 h

Dels 3 nous busos, un és directe al centre de Barcelona, un a l’avinguda de la Diagonal i l’altre farà diverses parades a l’entrada

Sant Pere de Ribes acorda amb la Generalitat i Monbus millores en la línia de bus amb Barcelona. Monbus

Sant Pere de Ribes acorda amb la Generalitat i Monbus millores en la línia de bus amb Barcelona. Monbus

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Arran de les incidències detectades darrerament en el servei de bus de la línia que uneix Sant Pere de Ribes amb Barcelona i les demandes recollides per millorar-lo, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, un cop recopilada tota la informació i queixes trameses per part de les mateixes persones usuàries del municipi, s’ha reunit ja aquesta setmana amb el sub-director general de Transport Públic i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Benjamín Cubillo. La trobada s’afegeix a les mantingudes dies enrere amb l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i l’empresa concessionària del servei, Monbus, per fer arribar a tots plegats les demandes de comptar amb un transport públic de qualitat, que doni un bon servei i que estigui adaptat a les necessitats actuals de la població.

Fruit de les reunions dutes a terme recentment amb totes les parts, d’una banda, amb l’administració que n’és competent, i de l’altra, l’empresa que n’ofereix el servei directament i l’entitat municipalista que forma part de l’Autoritat del Transport Metropolità, Garrido valora molt positivament el fet d’haver aconseguit que es dobli a partir d’ara el nombre de busos de la línia que connecta el municipi amb Barcelona a les hores punta del matí. D’aquesta manera, i per fer front a la problemàtica de la saturació de passatgers i passatgeres a primera hora, en comptes d’un bus, en sortiran dos, i, així doncs, hi haurà expedicions a les 6.30, 6.45 i 7 hores. Un farà el trajecte directe al centre de Barcelona, l’altre a l’avinguda de la Diagonal i el darrer efectuarà diverses parades a l’entrada de la capital catalana. Una millora que serà efectiva en els propers dies en el moment de disposar ja de tot l’equipament necessari com són les màquines validadores dels títols de transport de les persones usuàries.

Garrido ha explicat que després de traslladar la demanda que s’incrementi el nombre d’expedicions de retorn a la tarda des de l’avinguda de la Diagonal, “la Generalitat ho estudiarà per mirar d’incorporar-ho quan pressupostàriament sigui possible”. L’alcaldessa assenyala que l’Ajuntament seguirà treballant perquè es millori aquesta línia diària de bus a Barcelona i en general el transport públic al nostre municipi. A causa de l’augment d’un 12% del nombre de passatgers el darrer trimestre de l’any, l’administració catalana també s’ha compromès a estudiar incloure més parades a l’aeroport depenent dels horaris o bé ampliar el servei diari i de cap de setmana. Per tot plegat, Garrido manifesta: “Hem demanat i seguirem demanant a la Generalitat que faci els deures pendents, que posi al dia el municipi i la comarca en matèria de transport públic i que compleixi amb les obligacions també amb les empreses concessionàries que pateixen endarreriments importants en els pagaments”.

En el cas de Monbus, una empresa familiar amb seu al municipi, que s’encarrega del servei de bus exprés a la capital catalana, a hores d’ara encara té pendent d’ingressar el cobrament de més de 800.000 euros. I es dóna el cas, sosté Garrido, que “estem demanant a la pròpia concessionària que n’augmenti serveis quan els que ja estan concessionats no s’estan pagant per part de la Generalitat. I dic això perquè també ens importa subratllar que Monbus és una empresa de Sant Pere de Ribes, que té persones treballant-hi del nostre mateix municipi i de la comarca, i atesos els impagaments als quals encara no ha fet front la Generalitat es pot veure afectada l’empresa i els treballadors i les treballadores”. Actualment, l’empresa té una flota de més de 40 vehicles ubicats a Sant Pere de Ribes i dóna feina a més de 80 persones.

Es treballa també per millorar el servei de bus comarcal

Conjuntament amb l’AMTU, l’equip de govern local està treballant per tal d’aconseguir optimitzar les línies de bus interurbanes que donen servei i connecten Vilanova i la Geltrú - les Roquetes – Ribes – Sitges, facilitant connexions internes directes entre ambdós nuclis urbans principals com són Ribes i les Roquetes i de retruc també els nuclis de Vallpineda i Rocamar. Una vegada aconseguida la petició de comptar amb més serveis de bus entre el municipi i l’Hospital de Sant Camil per part de l’empresa concessionària Plana, efectius des de mitjan d’octubre passat, ara l’objectiu passa perquè s’escurci a la meitat la durada del trajecte de la línia de bus que enllaça Vilanova i la Geltrú i Sitges passant per les Roquetes i d’aqueta manera fer-la més òptima, pràctica i atractiva.

Alhora, es pretén que es pugui donar un servei per cobrir les necessitats de mobilitat de la població que avui per avui no disposa d’un servei de transport públic o té una oferta reduïda mitjançant la implantació d’un sistema de Transport a Demanda (TAD). I, així, es facilitarien les connexions entre les urbanitzacions aïllades i zones urbanes amb baixa cobertura amb els principals centres generadors de mobilitat dels dos nuclis urbans. En aquest sentit, l’alcaldessa conclou: “Ho estem acabant d’estudiar i farem una prova pilot a partir de finals d’any per connectar les urbanitzacions aïllades, amb la qual cosa hem demanat a la Generalitat que ens ajudi a desplegar aquest projecte, que veuen amb bons ulls atès que no entra en conflicte amb les línies interurbanes i serà un complement”. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local