Serra de la Llacuna

Cubelles impulsa la creació d’un camí turístic que abraci tot el riu Foix

L’itinerari abastarà des del seu naixement fins a la desembocadura i posarà en valor els seus atractius naturals, històrics i mediambientals

Cubelles impulsa la creació d’un camí turístic que abraci tot el riu Foix. Ajuntament de Cubelles

Cubelles impulsa la creació d’un camí turístic que abraci tot el riu Foix. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Cubelles està impulsant l’elaboració d’un itinerari turístic que recorri tot el curs del Foix, des del seu naixement, a la serra de la Llacuna, fins a la seva desembocadura, abastant un total de gairebé 50 quilòmetres. De moment, ja s’ha celebrat una primera reunió presidida pel regidor de Medi ambient i salut, Josep Maria Hugué, i on hi van ser presents el director del parc del Foix, Pau Mundó; representants d’Enoturisme Penedès i del Node Garraf; els experts en el riu, Joan Rovira i Josep Maria Mata, i diversos tècnics de turisme i medi ambient dels municipis de Santa Margarida i els Monjos i Cubelles.

L’objectiu del projecte és que el recorregut abraci i posi en valor els principals atractius del riu des d’un punt de vista històric, natural i turístic. Així, inicialment es tindran en compte els nombrosos molins fariners que van existir durant segles al llarg de tota la seva llera (una cinquantena en total, sis d’ells a Cubelles), pous de gel diversos i la flora i la fauna autòctona del Foix, entre molts altres aspectes encara per definir.

Per tal d’enriquir al màxim la iniciativa, des de l’Ajuntament de la vila i la resta d’assistents a la primera reunió celebrada el dia 6 de novembre a Cubelles es confia en involucrar els diversos consells comarcals afectats, la Vegueria del Penedès i tots els municipis per on transcorre el riu Foix, a banda d’organismes i tota mena d’institucions que desitgin adherir-s’hi. Tot aquell que vulgui més informació o bé directament contactar-hi, ho pot fer mitjançant els canals habituals de l’Ajuntament de Cubelles.         

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local