Festa Major 2019

La nova plaça de l'ermita de Sant Pau es podrà estrenar per a la festa major

Les obres que des del mes de juny es realitzen als entorns de l’ermita de Sant Pau entren en la seva fase final i deixaran la nova plaça a punt al gener

Redacció Sant Pere de Ribes 15-11-2018 10:58 Lectures 2364
La nova plaça de l'ermita de Sant Pau es podrà estrenar per a la festa major. Ajt Sant Pere de Ribes

La nova plaça de l'ermita de Sant Pau es podrà estrenar per a la festa major. Ajt Sant Pere de Ribes

Les obres que des del mes de juny es realitzen als entorns de l’ermita de Sant Pau entren en la seva fase final i deixaran la nova plaça a punt per estrenar a la Festa Major, al gener. El projecte respon a la voluntat del govern municipal de recuperar i posar en valor el patrimoni històric, arquitectònic i cultural del municipi.

Les millores dutes a terme durant aquests mesos afecten la totalitat de la zona de l’ermita. Pel que fa a les vies de comunicació des del municipi, les tasques fetes es concretaran a l’últim moment en l’adequació i l’estabilització del paviment del camí d’accés, eliminant sots i elements perillosos. També s’ha remodelat l’escala que comunica el camí d’accés amb l’ermita, millorant-ne la barana.

A la plaça davant l’ermita el canvi també és notable: s’ha pavimentat i s’han creat nous trams al voltant de l’edifici que fan possible recórrer-lo i vorejar-lo a peu. El terreny guanyat a la part de darrera de la construcció servirà per ubicar-hi unes taules de pícnic especialment pensada per a activitats en família o grups. A aquestes actuacions se li suma la construcció de nous lavabos, inclòs un adaptat, la remodelació del subministrament d’aigua potable, amb la instal·lació d’una font, i la renovació de la il·luminació, el mobiliari i l’arbrat.

El projecte, que compta amb un pressupost de 383.000€, pretén millorar l’accessibilitat a l’ermita i el seu entorn, garantir la seguretat dels usuaris, oferir uns serveis que responguin a les necessitats d’un espai emblemàtic i punt neuràlgic celebracions populars, i contribuir a solucionar els problemes d’humitats que pateix l’ermita.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha valorat molt positivament l’actuació feta fins ara, ja que “ens permetrà comptar amb un entorn molt més adequat per a les activitats que històricament es fan aquí, sobretot la Festa Major però també altres iniciatives que puguin dur a terme les entitats i els veïns i veïnes del municipi”. Al seu torn, el Regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Fran Perona, ha posat en valor l’esforç del projecte per a que l’espai sigui més inclusiu: “l’entorn de l’ermita no era suficientment accessible i és el que estem intentant millorar amb aquesta intervenció per a les persones”, ha assegurat.

L’ermita de Sant Pau forma part del patrimoni immoble que consta protegit com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i per aquest motiu el projecte s’ha fet amb molt cura, respectant el seu conjunt, el seu entorn, i amb un seguiment rigorós. L’edifici, a més, ha estat objecte de diverses remodelacions en els darrers anys. El 2015 es va rehabilitar la masia, per a garantir la seva habitabilitat i adaptar-la a la normativa vigent. Dos anys més tard, al 2017, les obres van continuar per reparar els problemes d’humitat que patia la façana i els murs laterals.  

La nova plaça de l'ermita de Sant Pau es podrà estrenar per a la festa major La nova plaça de l'ermita de Sant Pau es podrà estrenar per a la festa major La nova plaça de l'ermita de Sant Pau es podrà estrenar per a la festa major La nova plaça de l'ermita de Sant Pau es podrà estrenar per a la festa major
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres