Peatges

Els transportistes mantenen les marxes lentes de camions el 5 de desembre al Penedès

La FEAT exigeix al Govern “una mesa negociadora” per abordar les reivindicacions del sector

ACN El Vendrell 15-11-2018 15:07 Lectures 1966
Pla picat dels camions fent la marxa lenta a l'N-340 a Sant Carles de la Ràpita. ACN

Pla picat dels camions fent la marxa lenta a l'N-340 a Sant Carles de la Ràpita. ACN

La Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona (FEAT) manté les marxes lentes convocades el 5 de desembre a Tarragona, l’Aldea (Baix Ebre) i Bellvei (Baix Penedès) per protestar contra el desviament obligatori de camions cap a l’autopista. Malgrat que des d’aquest dijous els vehicles pesants ja poden accedir als punts de càrrega i descàrrega pels accessos més propers en el sentit de la marxa, la FEAT recorda que encara cal resoldre diversos temes pendents. Per aquest motiu, l’entitat demana abordar les reivindicacions en una “mesa negociadora” en què es comprometen a exigir “solucions reals” per al sector.

En concret, l’entitat assenyala que per accedir a les bases de les empreses i per fer descansos, fer benzina o qualsevol tipus d’avituallament en ruta, “segueix vigent el criteri que l’accés ha de ser el més pròxim a l’autopista sense tenir en compte el sentit de la marxa del camió, obligant per tant a continuar fent quilòmetres”.

A més, la FEAT continua reclamant la gratuïtat del peatge per als trànsits obligats per l’autopista i, en el pitjor dels casos, una compensació mínima del 75%. També vol una resolució per als transports especials per tal que puguin continuar amb l’operativa actual, eliminar l’obligació de fer entrades i sortides no necessàries per poder ser bonificat, adequar accessos, rotondes i colls d’ampolla, i resoldre la “insuficient capacitat” de les àrees de l’autopista.

Marxes lentes pel pont de la Puríssima

Per tot plegat, la junta directiva de la FEAT ha decidit mantenir les tres marxes lentes convocades el 5 de desembre, coincidint amb l’operació sortida del pont de la Puríssima. En concret, se’n farà una entre Tarragona i Altafulla, una altra entre l’Aldea i Alcanar, i una més que passarà per Bellvei, El Vendrell i l’Arboç.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No