Ventades

Protecció Civil activa el pla Ventcat per vent fort a partir del migdia

Les ratxes poden arribar als 90 quilòmetres per hora fins dimarts al migdia

ACN Barcelona 26-11-2018 16:51 Lectures 845
Protecció Civil activa el pla Ventcat per vent fort a partir del migdia. EIX

Protecció Civil activa el pla Ventcat per vent fort a partir del migdia. EIX

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Ventcat pel vent fort que el Servei Meteorològic de Catalunya pronostica a partir del migdia. Les ratxes, de component nord i oest, afectaran el terç sud de Catalunya, especialment les comarques del Montsià, Baix Ebre i Baix Camp, i amb el pas de les hores arribaran a totes les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. És possible que també bufi fort al Baix Llobregat i al Garraf. També es registrarà vent a totes les comarques del Pirineu i Prepirineu de Catalunya. L'episodi s'allargarà fins dimarts al migdia. Les ratxes poden arribar als 90 quilòmetres per hora.

La Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior a partir del migdia i fins dimarts al migdia. També cal ser prudent en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament, inestables o bastides, perquè poden caure.

Cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior i puguin ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca.

Protecció Civil ha sol·licitat als ajuntaments on es preveuen les afectacions més importants que reforcin els elements d'il·luminació nadalenca i altres objectes del mobiliari urbà, i que controlin accessos a parcs i jardins i al front litoral per evitar incidències greus.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No