Ventades

Protecció Civil activa el pla Ventcat per vent fort a partir del migdia

Les ratxes poden arribar als 90 quilòmetres per hora fins dimarts al migdia

ACN Barcelona 26-11-2018 16:51 Lectures 1126
Protecció Civil activa el pla Ventcat per vent fort a partir del migdia. EIX

Protecció Civil activa el pla Ventcat per vent fort a partir del migdia. EIX

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Ventcat pel vent fort que el Servei Meteorològic de Catalunya pronostica a partir del migdia. Les ratxes, de component nord i oest, afectaran el terç sud de Catalunya, especialment les comarques del Montsià, Baix Ebre i Baix Camp, i amb el pas de les hores arribaran a totes les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. És possible que també bufi fort al Baix Llobregat i al Garraf. També es registrarà vent a totes les comarques del Pirineu i Prepirineu de Catalunya. L'episodi s'allargarà fins dimarts al migdia. Les ratxes poden arribar als 90 quilòmetres per hora.

La Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior a partir del migdia i fins dimarts al migdia. També cal ser prudent en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament, inestables o bastides, perquè poden caure.

Cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior i puguin ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca.

Protecció Civil ha sol·licitat als ajuntaments on es preveuen les afectacions més importants que reforcin els elements d'il·luminació nadalenca i altres objectes del mobiliari urbà, i que controlin accessos a parcs i jardins i al front litoral per evitar incidències greus.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans