Transport a la Demanda

Sant Pere de Ribes posa en marxa un bus a demanda per a les urbanitzacions

TAD és una modalitat de transport urbà flexible, que caldrà reservar el dia anterior trucant per telèfon de manera gratuïta al servei

Cristina Poyatos Sant Pere de Ribes 29-11-2018 19:04 Lectures 2874
Abigail Garrido presenta el nou servei de transport a demanda. Cristina Poyatos

Abigail Garrido presenta el nou servei de transport a demanda. Cristina Poyatos

Aquest dijous al matí ha tingut lloc a l’alcaldia -Vinya d’en Petaca –Roquetes-, la presentació del projecte Transport a la Demanda –TAD-. Es tracta d’un servei públic que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes posa en marxa amb l’objectiu de facilitar la mobilitat i l’accessibilitat als serveis bàsics del nucli de la ciutat, des del veïnat de Can Pere de la Plana, Can Lloses-Can Mercer i Mas Alba.

Una de les línies de treball de la present legislatura de l’Ajuntament és iniciar aquest tipus de servei que es podrà començar a oferir a finals de desembre. TAD és una modalitat de transport urbà flexible, que caldrà reservar el dia anterior trucant per telèfon de manera gratuïta al servei. D’altra banda, el cost del trajecte serà d’un euro i amb l’objecte d’optimitzar l’eficiència del servei, alguns trajectes podran ser compartits per més d’un usuari. Això es produirà en els casos en què els orígens i les destinacions, així com l’hora dels desplaçaments, siguin similars. Cal senyalar que els trajectes hauran de tenir el seu origen (sortida) o el seu destí (arribada), en un dels quatre punts de Parada del nucli urbà de Ribes.

Pel que fa a l’hora de la recollida, els usuaris del servei hauran d’estar al punt de parada sol·licitada a l’hora de recollida acordada, ja que el conductor únicament s’esperarà  minuts.

Abigail Garrido, alcaldessa de Ribes, ha explicat com va néixer la idea de TAD: “la nostra realitat a Sant Pere de Ribes és que tenim dos pobles bàsicament amb la mateixa quantitat de població i després tenim diferents urbanitzacions desconnectades a nivell físic dels pobles. Per tant, sempre hem mantingut diferents converses amb les diverses urbanitzacions per veure com connectem amb un transport totes aquestes urbanitzacions. A ningú se’ns escapa que a les urbanitzacions viuen persones grans o amb mobilitat reduïda que no poden conduir el seu propi vehicle per anar al nucli de la ciutat. Parlant amb ells vam veure que la necessitat també de poder estudiar una opció que fos viable en el nostre municipi i econòmicament sostenible en el pressupost de l’Ajuntament. Finalment hem destinat 75.000 euros del pressupost en posar en marxa aquest tipus de transport”.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No