Animals de companyia

"Gestió ètica" de colònies de gats a Olèrdola amb un acord entre voluntàries i Ajuntament

El consistori ha assumit l’esterilització de colònies de gats i ha instal·lat casetes per a oferir-los aixopluc

Redacció Olèrdola 04-12-2018 11:42 Lectures 2135
L’Ajuntament i voluntàries realitzen una gestió ètica de colònies de gats a Olèrdola. Ajuntament d'Olèrdola

L’Ajuntament i voluntàries realitzen una gestió ètica de colònies de gats a Olèrdola. Ajuntament d'Olèrdola

L’Ajuntament d’Olèrdola s’ha fet càrrec de les esterilitzacions de dues colònies de gats ferals a Moja i ha instal·lat casetes a la zona de la Pellissa i a la plaça de la Vinera del mateix poble,  amb la finalitat d’oferir aixopluc a aquests gats i punts de referència estables perquè s’alimentin.

L’alimentació dels gats  va a cura de voluntàries de l’associació Vilanimals. Una d’elles, Judith Tort, veïna de Moja, anunciava que tenen la voluntat d’ampliar aquest sistema de control de colònies de gats a la resta de nuclis del municipi, conjuntament amb l’Ajuntament, seguint el mètode de Captura, Esterilització i Retorn.

A més d’assumir les esterilitzacions fetes al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès Garraf,  des de l’associació també s’ha destacat el fet que l’Ajuntament hagi estat fins ara l’únic de la comarca que  també ha instal·lat casetes  per les colònies de gats. Núria López, membre de Vilanimals, posa l’accent en la importància de garantir el retorn d’aquests gats ferals, esterilitzats, en un lloc on tinguin aixopluc i aliment.

Una altra voluntària de Vilanimals, Annabel López, subratlla que la voluntat és la de realitzar una gestió ètica de les colònies de gats. Per això se segueix aquest model, que fa compatible les necessitats dels animals amb la convivència en un entorn urbà.

L’Ajuntament ha assenyalat que les voluntàries són les encarregades d’alimentar aquests gats als llocs habilitats per l’Ajuntament i d’avisar quan hi ha gats nous pendents d’esterilitzar. L’aliment que poden subministrar és únicament pinso i aigua, mai menjar cuinat, ni llaunes, ni embotit o llet perquè això atrau a diferents rosegadors, insectes, provoca males olors i malestar entre els veïns més propers. L’Ajuntament treballa en la redacció d’un document per fer signar a les alimentadores amb un seguit de normes que hauran de complir per continuar alimentant els gats de carrer. Ara s’està acabant d’esterilitzar els gats que queden a Moja i es continuarà amb altres nuclis i urbanitzacions del municipi.

Vilanimals treballa perquè els ajuntaments creïn a cada municipi una Comissió de Benestar Animal i un Pla d’Atenció Animal. Per a fer la seva tasca, Vilanimals compta amb la col·laboració de centres veterinaris com CV Poble Nou, Vet Solidaris i  Centre del Foix de Torrelles de Foix. Els establiments que estiguin disposats a col·laborar en la gestió de colònies de gats subministrant pinso es poden trucar al telèfon 608 19 83 43

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No