Segura Viudas

50 anys dels habitatges Vilarnau, a Sant Sadurní d'Anoia

Se celebra l'aniversari de la cessió dels terrenys que van fer possible els habitatges

50 anys dels habitatges Vilarnau, a Sant Sadurní d'Anoia. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

50 anys dels habitatges Vilarnau, a Sant Sadurní d'Anoia. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Diumenge els habitatges Vilarnau estaven de celebració. I és que fa 50 anys que es van cedir els terrenys per tal que es poguessin construir habitatges, un primer pas per fer possible el que ara és un dels barris de Sant Sadurní d'Anoia.

L'Alcalde, Josep Maria Ribas, acompanyat d'una àmplia representació del consistori, va presentar l'acte junt amb el periodista Pep Forns, autor del llibre 'Les veus d'un Barri i Josep Pedrola, president de l'Associació 1iTots del Barri Vilarnau, en un acte en què hi van prendre part membres de la Comissió de socis fundadors i familiars i en què també es va inagurar un cartell de benvinguda al barri. L'acte va comptar amb música i un brindis final.

Breu història

L'any 1968 els germans Segura Viudas van cedir uns terrenys per a la construcció d'habitatges, ja que moltes de les persones venien de fora a treballar no podien tenir un habitatge digne. Al cap d'un parell d'anys es va començar a construir els habitatges que ara conformen el Barri Vilarnau.

Els sadurninecs Modest Rigol, Joan Rosell i Jordi Llopart van encapçalar la inciativa i es va crear una cooperativa buscant els recursos per fer la realitat els pisos a un preu raonable.  La Comissió de socis fundadors de la Cooperativa Habitatges Vilarnau estava formada per persones amb ganes de col·laborar els uns amb els altres: Joan Cuscó Clavera, Montserrat Rubiralta, Salvador Mata Bardina, Joan Rosell Mata, Ramon Rigol Ordi, Vicenç Puyo Torné, Francesc Medall Estruch, Joan Martí Romeu, Jaume Casadó Lleixà, Jordi Llopart Romeu, Joan Parera Cardús, Agustí Rimbau Mir, Josep Torres Canals, Josep Domingo Parellada, Jacint Cuscó Clavera, Joan Mata Marrugat, Vicenç Cuadern Gavaldà i Lluís Eroles Benabarre.

El Barri Vilarnau doncs, nascut a principis dels anys 70 en un moment d'explosió demogràfica i d'importants fluxos migratoris, s'ha desenvolupat amb una vida social intensa i amb una identitat molt marcada. L'any 1992 es va inaugurar el Centre Cívic o Centre Vilarnau, arran de la demanda dels veïns i veïnes per dinamitzar la vida sociocultural i donar el màxim de suport a totes aquelles persones que hi volien portar a terme activitats en benefici de la comunitat. Durant aquests anys, ha estat en canvi constant, tant pel que fa a l'estructura com la distribució interna i l'oferta de serveis.

El mot Vilarnau forma part del vocabulari quotidià dels sadurninencs, perquè és un nom associat a una escola -que avui dia ja no hi és-, un barri, un carrer i un cava de la vila. El seu origen està vinculat a un antic castell que hi havia al marge del riu Anoia, molt a prop de Can Codorniu. El castell de Vilarnau formava part de les terres del castell de Subirats.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!