Residus

El delegat del Govern al Penedès creu que li tocarà “mediar” en el conflicte per l’abocador de Can Mata

Regull evita posicionar-se i assegura que tant els Hostalets de Pierola com Masquefa tenen part de raó en el conflicte

ACN/ Gemma Sánchez/ Gemma Aleman Masquefa 28-12-2018 22:40 Lectures 5525
Pla mitjà del delegat del Govern al Penedès, Pere Regull. 14 de desembre del 2018. ACN

Pla mitjà del delegat del Govern al Penedès, Pere Regull. 14 de desembre del 2018. ACN

El delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, pronostica que li tocarà fer de mediador en la disputa entre els ajuntaments de Masquefa i els Hostalets de Pierola per l'abocador de Can Mata. Davant les al·legacions que ha presentat el primer -conjuntament amb Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia- a la modificació de l’autorització ambiental del dipòsit controlat de residus, Regull evita prendre part en el conflicte. Assenyala que, després de parlar amb els alcaldes dels Hostalets i Masquefa, tots tenen “la seva part de raó”. Masquefa assegura que es tracta d’una ampliació “encoberta” de les instal·lacions i n’exigeix el trasllat. Per la seva part, els Hostalets defensa que les obres només suposen "l'obertura d'una nova cel·la", i acusa el consistori veí de voler confondre a la ciutadania.

Regull, que encara no ha tractat la problemàtica amb el Govern però sí que n’ha parlat amb els alcaldes, diu que entén les “visions diferents”. Entén que des de Masquefa s’exigeixi, com a mínim, que la concessió de l’abocador sigui pública o es traslladi a terrenys públics. “Si és públic sabem que es prendran totes les mesures pertinents per tal de, per exemple, evitar les males olors”, diu el delegat. Alhora, però, reconeix que pels Hostalets l’abocador ha suposat un benefici, des de les descobertes paleolítiques que ha desencadenat a “uns ingressos evidents”. En aquest context, Regull preveu que, amb el seu rol de delegat del Penedès, “segurament tocarà mediar”.

La nova cel·la que es construirà a l’abocador estava prevista, segons Els Hostalets, en el pla aprovat el 2006. Els seus detractors però apunten al fet que el projecte suposarà "uns 11 anys d'allargament de la vida de l'abocador i el creixement de la superfície de dipòsit que s'equipara a la capacitat actual". Apel·lant a “les immissions odoríferes procedents de l'abocador i l'impacte paisatgístic”, reclamen el seu tancament definitiu o el trasllat.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament