Ordenança

Calafell regula la circulació de bicicletes, patins i vehicles semblants

Prohibeix que circulin per les voreres si són de menys de cinc metres d’amplada

ACN Calafell 08-01-2019 11:32 Lectures 2482
Calafell regula la circulació de bicicletes, patins i vehicles semblants. Ajuntament de Calafell

Calafell regula la circulació de bicicletes, patins i vehicles semblants. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment, per unanimitat, una modificació de l’ordenança municipal de circulació per regular la circulació de bicicletes, patins i vehicles semblants. La modificació adapta l’ordenança a les novetats normatives generals i mira de garantir la convivència d’aquests vehicles, anomenats vehicles de mobilitat personal, amb els vianants i la resta de vehicles que usen la via pública, segons s’informa des de l’Ajuntament. També estableix mesures de seguretat, com l’obligació de portar casc i de disposar d’una assegurança.

La nova ordenança estableix que les bicicletes, incloses les de pedaleig assistit fins a 25 quilòmetres per hora, han de circular per la calçada, i si hi ha carril-bici tindran prioritat de pas sobre qualsevol altre vehicle. L’ús de les voreres es restringeix només a les de més de 5 metres d’amplada, sempre i quan n’hi hagi 3 d’espai lliure.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament