Desnonament aturat

Mobilització ciutadana per aturar un nou desnonament a Vilanova i la Geltrú

Les famílies afectades podran seguir vivint a l'immoble del carrer Sant Joan fins al proper mes de setembre

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-01-2019 19:49 Lectures 2519
Mobilització ciutadana per aturar un nou desnonament a Vilanova i la Geltrú. Som VNG

Mobilització ciutadana per aturar un nou desnonament a Vilanova i la Geltrú. Som VNG

La pressió ciutadana ha aturat aquest matí un nou desnonament a Vilanova i la Geltrú. El jutjat havia de fer fora d'un immoble ocupat al número 30 del carrer de Sant Joan un total de 16 persones. La mobilització ciutadana ha aconseguit un ajornament de la data de llançament i també la negociació del consistori local, que ha demostrat que "les famílies afectades van sol·licitar ahir mateix iniciar els tràmits de sol·licitud de reallotjament a la Mesa d'Emergències".

El Jutjat ha requerit al regidor d'Urbanisme i Habitatge i als tècnics municipals presents en el moment del llançament una valoració estimativa del termini que es necessitarà per reallotjar les persones residents a l'immoble, i finalment ha establert el 23 de setembre com a nova data de llançament.

El desnonament previst per a avui mateix s'ha aturat perquè no s'havia notificat amb temps i forma a les famílies afectades la data de llançament. Se'n van assabentar ahir mateix quan hi van anar els Mossos d'Esquadra per fer les diligències prèvies.

De les persones que estan vivint a l'edifici, algunes estan essent ateses actualment pels Serveis Socials municipals i per Habitatge, que continuaran treballant amb l'objectiu conjunt de trobar en cada situació una alternativa habitacional adequada. En el cas de les persones que ara mateix no estan en contacte amb serveis socials, un cop identificades avui, se'ls oferirà atenció, segons ha apuntat el govern local en un comunicat.

Tot i que l'Ajuntament tampoc es va assabentar del desnonament fins ahir, si que tenia constància de la situació de demanda judicial per ocupació de l'immoble, i des de l'Oficina Local d'Habitatge s'havia ofert en diverses ocasions que iniciessin el tràmit per sol·licitar un habitatge de reallotjament a la mesa d'emergència. Segons l'Ajuntament, els afectats han preferit esgotar altres vies alternatives i negociar directament amb l'entitat bancària propietària de l'immoble perquè els oferís un lloguer social.

Mobilització ciutadana per aturar un nou desnonament a Vilanova i la Geltrú
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament