Aliança de Municipis per a la Interoperativitat

En marxa la primera estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics de Canyelles

El servei és gratuït i està integrat a la xarxa de municipis catalans amb estacions públiques de recàrrega

Redacció Canyelles 07-02-2019 9:56 Lectures 1403
En marxa la primera estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics de Canyelles. Ajuntament de Canyelles

En marxa la primera estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics de Canyelles. Ajuntament de Canyelles

La primera estació pública de recàrrega per a vehicles elèctrics de Canyelles ja està en marxa. Està instal·lada a la placeta de la Bassa d’en Llot, és  del tipus semi ràpid i permet la connexió per a dos vehicles alhora, que es poden recarregar en un termini d’entre dues i quatre hores. La nova estació disposa de dos espais aptes per a cotxes i/o motocicletes, que han estat degudament senyalitzats.

L’Ajuntament de Canyelles aposta per un municipi sostenible i la instal·lació d’aquesta nova estació de recàrrega per a vehicles elèctrics respon al nostre ferm compromís amb el respecte amb el medi ambient, l’estalvi energètic i la mobilitat sostenible, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. Mantenim la nostra aposta de ser respectuosos amb el nostre entorn i per creure que les polítiques que impulsem ara poden canviar les coses i deixar una millor herència als nostres fills, afegeix.

Canyelles s’integra a la xarxa de municipis catalans que disposen d’aquest tipus de servei, fent un clar pas endavant en el seu compromís per promoure una mobilitat sostenible i l’ús del cotxe elèctric, amb la consegüent ajuda a la disminució de les emissions de CO2, la millora de la qualitat de l’aire i també la reducció de la contaminació acústica. Es tracta de l’Aliança de Municipis per a la Interoperativitat, impulsada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semi ràpida per a usuaris de vehicle elèctric. Gràcies a aquesta col·laboració, qualsevol usuari pot accedir a qualsevol estació de recàrrega de Catalunya fent servir qualsevol de les targetes emeses pels ajuntaments de l’Aliança.

En aquest sentit, a banda dels beneficis mediambientals, formar part d’aquesta xarxa fa present a Canyelles en el mapa del país com a punt estratègic perquè els usuaris a l’hora de planificar el viatge puguin aturar-s’hi i aprofitar per conèixer la nostra població i la nostra oferta gastronòmica, assegura Rosa Huguet. I afegeix que la nostra prioritat és, per sobre de tot, que Canyelles tingui els millors serveis en tots els àmbits,  el de la comunicació, el de les noves tecnologies... i que no ens calgui buscar fora el que ja tenim aquí perquè som un municipi de primer ordre.

Punt de recàrrega gratuït i apte per tots els usuaris de l’Aliança de Municipis per a la Interoperativitat

El punt de recàrrega elèctrica de Canyelles és gratuït. Per fer-lo servir, els propietaris de vehicles elèctrics s’han de donar d’alta a l’Ajuntament, on quedaran adherits a la xarxa i rebran una targeta d’usuari que poden fer servir a totes les estacions de recàrrega de la xarxa. Es facilita així que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d’una mobilitat plena. L’ICAEN a la seva web té un visor (mapa) de les estacions de recàrrega en temps real, que ofereix informació sobre la localització, la disponibilitat i l’estat de les estacions.  Aquest visor i la informació sobre la xarxa es pot trobar en la web de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN)<http://icaen.gencat.cat/ca/energia/usos_energia/mobilitat/vehicle/recarrega/>. També hi ha diverses APP en marxa a través de les quals es pot trobar tota aquesta informació i també fer reserves horàries als diferents punts de recàrrega de la xarxa.

Canyelles se suma als pocs municipis del Garraf i el Penedès que ja disposen d’aquest servei de caràcter públic i instal·lat al carrer, del qual en poden fer ús tots els usuaris de vehicle elèctric. L’empresa Etecnic Energy&Mobility, pionera a Europa a oferir el servei integral de mobilitat elèctrica, és l’encarregada de la instal·lació.

Bonificacions per als vehicles híbrids i elèctrics

Els usuaris d’aquesta xarxa, a més, gaudeixen de diverses bonificacions i avantatges. A banda de poder recarregar de franc, en el cas de Canyelles, en aquest municipi les ordenances fiscals recullen una bonificació del 50% en l’impost local sobre vehicles de tracció mecànica, per als vehicles híbrids, i del 75% per als elèctrics. Els usuaris de la xarxa, a més, no paguen a les zones blaves i la gratuïtat les les autopistes gestionades per la Generalitat (C-32-Túnels del Garraf i Túnels del Vallvidriera).

En marxa la primera estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics de Canyelles
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament