Accessibilitat

Les noves escales mecàniques del pas sota la via del tren d'Hort Gran de Sitges entren en funcionament

Les escales són de pujada, tenen il·luminació Led i s'accionen amb el moviment de l'usuari mitjançant uns sensors

Redacció Sitges 19-02-2019 18:53 Lectures 2455
Les noves escales mecàniques del pas sota la via del tren d'Hort Gran de Sitges entren en funcionament. Ajuntament de Sitges

Les noves escales mecàniques del pas sota la via del tren d'Hort Gran de Sitges entren en funcionament. Ajuntament de Sitges

Les dues escales mecàniques situades al pas soterrat que connecta el carrer de l’Hort Gran amb la cruïlla de l'avinguda de les Flors amb Camí dels Capellans han entrat en funcionament dimarts després de dos mesos de muntatge dels components i a falta de polir alguns detalls.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que "les escales són un bé públic. Cal respectar-les perquè són molt útils a molts ciutadans que les necessiten per a la seva mobilitat personal. Faig una crida al civisme perquè els actes vandàlics no impedeixin el dia a dia de molt gent que travessa aquest pas soterrat".

La regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha manifestat que "els usuaris del pas que connecta els barris disposen novament d'un servei millorat i que resol algunes de les incidències que es patien fins ara". La regidora ha explicat també que a diferència de les anteriors escales, les noves es restableixen soles, és a dir, fan una autoavaluació del sistema i si no detecta incidències es tornen a posar en funcionament, de manera que es resolgui les conseqüències de prémer el botó d'emergència, la primera de les causes de vandalisme que les deixava fora de funcionament abans.

Les noves escales mecàniques són de pujada, tenen il·luminació Led i s'accionen amb el moviment de l'usuari quan s'apropa a l'entrada de l'escala gràcies a uns sensors. Quan s'accionen, els primers segons funcionen lentament i després s’acceleren una mica per fer la pujada. Quan l'usuari abandona l'escala, novament un sensor detecta l'absència d'usuaris i al cap de deu segons s'activa la velocitat lenta fins que passats cinc minuts més es para totalment, fins detectar novament l’entrada d’un nou usuari.

Les noves escales se complementen amb la resta d'equipaments existents, com són els dos ascensors, més pensats per a les persones amb mobilitat reduïda, i les dues rampes. El muntatge de les escales es va iniciar a mitjans de desembre. El canvi arriba després de les incidències en el servei a causa dels actes de vandalisme reiterats contra les escales, i amb la intenció d'oferir un servei millorat. El projecte està dotat amb 200.000 euros de pressupost.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres