Procés urbanístic

Endesa connecta la primera fase de l’enllumenat públic de Les Palmeres, a Canyelles

La segona fase es posarà en marxa, en pocs dies, en període de proves, seguint els terminis previstos

Redacció Canyelles 24-02-2019 21:46 Lectures 2180
Endesa connecta la primera fase de l’enllumenat públic de Les Palmeres, a Canyelles. Ajuntament de Canyelles

Endesa connecta la primera fase de l’enllumenat públic de Les Palmeres, a Canyelles. Ajuntament de Canyelles

La primera fase del nou enllumenat públic de Palmeres ja està en marxa de manera definitiva després que aquest dimecres Endesa ha fet la connexió a la xarxa. Aquest tram estava en funcionament, en fase de proves, des del 24 de desembre passat, un dia històric en què la llum arribava a aquest sector després de més de 30 anys. S’estava a l’espera que Endesa fes la connexió definitiva, cosa que ha succeït aquest dimecres al vespre. Aquesta fase inclou els carrers Califòrnia, Àvila, Cartagena, Albacete, Múrcia, Benicarló, la Manxa, Segovia, Sagunt, València, Hellín i Lugo.

Un cop aquesta primera fase està connectada ja a la xarxa d’Endesa, els propers dies està previst que  es posi en marxa, en període de proves, la segona fase de l’enllumenat, que inclourà els carrers Catalunya, Canyelles, Astúries, Ciutat Comtal, Gavà, Solsona, Pontevedra, Orense, Vilanova i Tafalla. De la mateixa manera que en la primera fase, un cop Endesa faci la connexió definitiva d'aquest tram, s'abordarà la tercera fase.

La instal·lació de l’enllumenat públic a Palmeres forma part de la tercera fase del procés urbanístic d’aquest sector. El cost d’aquest és d’uns 650.000 euros, que es paguen a través de quotes urbanístiques seguint el projecte urbanístic. Està previst que a l’abril tot el sector gaudeixi ja de l’enllumenat definitiu, seguint amb els terminis previstos i complint amb el projecte urbanístic, diu l’alcaldessa.

Un pas més en el procés urbanístic de Palmeres

Aquest és un pas endavant més en el procés per regularitzar i dotar de serveis el sector de Les Palmeres en el marc del procés urbanitzador que s’està duent a terme. Després de l’enllumenat públic, s’abordarà la quarta fase, corresponent a la xarxa de sanejament, seguint el calendari establert i complint amb els terminis previstos, amb la qual s’aconseguirà que el 90% de la urbanització estigui ja connectada al clavegueram. Només restarà una petita part que s’abordarà en la cinquena fase del procés urbanístic, en què també es posarà en marxa la xarxa d’aigua potable.

Dotar de serveis i regular la situació urbanística de tot el municipi és una de les prioritats de l’Ajuntament de Canyelles i de l’equip de govern que lidera Rosa Huguet. Un dels processos més importants que està en marxa és el del sector de Les Palmeres, que es va aconseguir desencallar després de més de 40 anys d’estancament. Les obres d’urbanització s’estan fent per fases des del 2014, adequant-se en tot moment a la situació econòmica dels veïns, establint quotes baixes, per evitar que el cost sigui un trasbals en les economies familiars.

Fins al moment s’han fet part dels treballs de la xarxa de sanejament, s’han completat els treballs de pavimentació, s’han arranjat les voreres i els accessos als habitatges i s’està acabant de completar la connexió de l’enllumenat públic.  En aquest sentit, restarà completar el sanejament, la xarxa d’aigua potable i una darrera fase de repavimentat i acabat de voreres amb què es tancarà el procés.

A tot això cal afegir els treballs de millora i pacificació del trànsit que s’estan duent a terme de manera constant en aquest sector i d’altres del municipi. És el cas de la millora de l’accés principal als sectors Palmeres, Selva Meravelles i Muntanya del Mar, des de l’antiga carretera C-15, on s’’ha construït una illeta per regular aquesta entrada i reforçar-ne la seguretat.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No