Reciclatge

El 100% dels establiments d’hostaleria de Sant Pere de Ribes s'adhereixen a la campanya pel reciclatge de vidre

El 44% dels establiments entrevistats durant la campanya no reciclaven el vidre

Redacció Sant Pere de Ribes 26-02-2019 18:03 Lectures 671
El 100% dels establiments d’hostaleria de Sant Pere de Ribes s'adhereixen a la campanya pel reciclatge de vidre. Ajt Sant Pere de Ribes

El 100% dels establiments d’hostaleria de Sant Pere de Ribes s'adhereixen a la campanya pel reciclatge de vidre. Ajt Sant Pere de Ribes

Al novembre, juntament amb l’empresa Ecovidrio, l’Ajuntament va iniciar una campanya destinada als establiments del canal Horeca (hotels, restauració i cafès) amb l’objectiu d’aconseguir un augment en el percentatge de reciclatge de vidre al municipi. El projecte ha estat tot un èxit: el 100% d’establiments de restauració del municipi que s’hi han acollit separen el vidre a les seves instal·lacions, abans de la recollida, facilitant així que es pugui reciclar posteriorment.

La campanya s’ha dut a terme en tres fases. Primerament, una visita informativa per explicar la normativa existent referent al reciclatge d’envasos de vidre i les sancions recollides a les ordenances municipals,  així com una inspecció per a comprovar si el negoci ja reciclava el vidre. En cas que l’establiment necessités recipient per dur a terme el reciclatge, l’Ajuntament en proporcionava un de manera gratuïta (de 40, 80 i 120 litres, segons les necessitats del negoci en qüestió). Després de tres mesos, en una segona fase, s’han repetit les visites a aquells locals que en la primera ronda no feien el triatge del vidre, per a comprovar que les mesures proposades s’acomplien i que els locals reciclen tal i com ho han de fer. A aquells que ho incomplien se’ls avisava que la reiteració de la falta comportaria una sanció econòmica. L’última etapa, prevista per després de gener i de caràcter sancionador per als establiments reincidents que no s’haguessin adaptat a la normativa, no ha calgut aplicar-la.

Així dons, els resultats han estat excel·lents. S’han visitat 113 locals del municipi i s’han fet 106 entrevistes, gràcies a les quals es va detectar que 59 locals (56%) complien amb la normativa, i no requerien de cap actuació, i 47 (44%) no reciclaven vidre i se’ls va proporcionar un contenidor per fer-ho. En la segona fase de la campanya, els 47 locals que anteriorment no reciclaven ja ho feien, i se’n van sumar tres mes que no s’havien pogut visitar en la primera fase. En total, doncs, 109 establiments (100%) de Sant Pere de Ribes reciclen el vidre i no ha fet falta passar sancionar a cap bar ni restaurant en aquest sentit. Es tracta del municipi de Catalunya amb major col·laboració per part d’hostalers i hostaleres en el compliment de les mesures proposades pels agents d’Ecovidrio.

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes dedica importants esforços per aconseguir un municipi més net, més sostenible i, sobretot, més habitable. En aquest sentit, a aquest esforços per incrementar la recollida selectiva del vidre a la restauració s’hi suma el cartró, que ja es duu a terme des de fa mesos, amb bons resultats i acceptació per part del gremi d’hostaleria.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No