C-31

La Generalitat ultima un projecte per millorar la seguretat de la travessia de Segur de Calafell

Aquesta actuació vol fer-ne una via més permeable i integrada amb el seu entorn urbà

La Generalitat ultima un projecte per millorar la seguretat de la travessia de Segur de Calafell. Ajuntament de Calafell

La Generalitat ultima un projecte per millorar la seguretat de la travessia de Segur de Calafell. Ajuntament de Calafell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat està últimant un projecte per millorar la seguretat de la travessia de la C-31 a Segur de Calafell, entre el pont de Mas Mel i el límit amb Cunit. Tal i com reclama l’Ajuntament i la Coordinadora Calafell, aquesta obra ha d’ajudar a integrar la carretera en el seu entorn urbà, ja que de fet és un carrer més del municipi.

Això no treu que Calafell continuï exigint mesures en el peatge de l’autopista C-32, per treure trànsit del centre de Segur, per on passen diàriament mé de 21.000 vehicles, la meitat d’ells, camions. El 14 de març hi haurà una nova reunió entre la Generalitat i el Pacte pel Penedès Marítim, que exigeix com a mínim les mateixes mesures que s’apliquen des de fa uns mesos a l’AP-7, tant al Penedès i el Camp de Tarragona com a les Terres de l’Ebre.

El projecte de la Generalitat preveu millorar, en concret, la permeabilitat de la travessia, amb nous passos de vianants i una altra regulació semafòrica, que possiblement inclourà algun nou semàfor. També es preveu habilitar un carril bici, paral·lel a la carretera, en tot el tram remodelat, excepte en un punt que l’Ajuntament vol que es revisi.

Dins d’aquesta actuació, es donarà solució als guarda-raïls perillosos, també anomenats “assassins”. En aquest cas, el remei formarà part d’un pla general de substitucions o de protecció de tanques de caire general a tota la demarcació de Tarragona.

No es tracta d’un canvi radical de l’estructura actual de la travessia, que va ser remodelada fa una desena d’anys, sinó de donar-li més seguretat i, a la vegada, fer-la més “amable” per als usuaris i l’entorn urbà.

La Generalitat ha estat treballant durant un any en un estudi de necessitats i té avançada una proposta, que convertirà en un projecte executiu que podria estar enllestit en uns dos mesos. L’Ajuntament li ha demanat revisar el projecte abans que esdevingui definitiu. En una reunió celebrada a la conselleria, a Barcelona, aquesta ha informat que la seva intenció és treure les obres a licitació aquest 2019.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local