Xarxa elèctrica

Endesa inicia el desballestament de la línia d'alta tensió que creua el Vendrell i Calafell

Prèviament ha calgut construir la nova traça que substitueix l’antiga, de 12,2 quilòmetres i 49 suports

Redacció El Vendrell 28-02-2019 16:20 Lectures 2791
Endesa inicia el desballestament de la línia d'alta tensió que creua el Vendrell i Calafell. Endesa

Endesa inicia el desballestament de la línia d'alta tensió que creua el Vendrell i Calafell. Endesa

Endesa ha començat avui els treballs de desballestament de la primera de les 56 torres de la línia elèctrica d’alta tensió a 110 kV que discorre pels termes municipals del Vendrell i de Calafell, al Baix Penedès, ja fora de servei un cop finalitzada la construcció i entrada en funcionament de la nova traça que la substitueix. Així, l’operació comportarà el desmuntatge de 10,8 quilòmetres de cable i totes les estructures metàl·liques, gairebé centenàries, ubicades dins dels nuclis urbans de totes dues poblacions.

El desmuntatge és previst que duri unes 12 setmanes. El dispositiu s’inicia amb la retirada dels cables i dels aïlladors fins a deixar totes les torres pelades, tasca que va començar el passat mes de gener, de forma esglaonada. Després, amb la utilització de grues de grans dimensions -fixades a terra- es subjecta el cap de la torre, se l’inclina i se l’acompanya fins a acomodar-la dòcilment a la calçada. Prèviament, s’han descollat els cargols que subjecten l’estructura metàl·lica a la base de formigó per a facilitar el seu alliberament. Un cop a terra, es desmunta la torre en diferents peces i s’esmicola la base de formigó fins a deixar el terreny net i en el seu estat original. L’operativa es repeteix, en aquesta ocasió, fins a 56 vegades. Finalment, tots els elements que abans havien configurat la línia es gestionen adequadament com a residus, cadascun amb el seu destí pertinent. Aquesta fase té un pressupost de 254.000 euros.

Aquesta operativa es pot realitzar perquè prèviament s’ha construït una nova línia d’alta tensió a 110 kV amb l’objectiu de repotenciar la xarxa de transport de la comarca i incrementar, així, la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als seus clients, tant domèstics com industrials. La nova infraestructura, que ha suposat una inversió superior als 4,6 MEUR -aportats íntegrament per la Companyia- també creua els municipis del Vendrell i de Calafell, però per un altre emplaçament. Una vegada superades les proves pertinents, la nova línia s’ha connectat a la resta del sistema elèctric del Camp de Tarragona.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans