Regeneració de platges

Costes acorda amb l'Ajuntament de Cubelles fer una aportació de sorra a la platja Llarga

L’actuació es portarà a terme passat l’estiu, per qüestions pressupostàries del Govern central

Redacció Cubelles 10-03-2019 21:18 Lectures 1992
Costes acorda amb l'Ajuntament de Cubelles fer una aportació de sorra a la platja Llarga. Ajuntament de Cubelles

Costes acorda amb l'Ajuntament de Cubelles fer una aportació de sorra a la platja Llarga. Ajuntament de Cubelles

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, va rebre el passat 5 de març la visita de Sixto Martínez, , cap de la delegació provincial de Costes, depenent del Ministeri de Medi Ambient, per concretar les actuacions que l’organisme estatal portarà a terme al litoral de Cubelles. El passat mes de maig, Hugué es va reunir amb Costes per reclamar accions per la problemàtica de la regressió de la sorra a la platja Llarga, millorar la protecció de la desembocadura del riu Foix i la recuperació del sistema dunar a la zona de Les Salines.

El representant del ministeri de Medi Ambient va anunciar el compromís estatal de fer una aportació de sorra a la platja Llarga, així com encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya un estudi sobre la solució a la problemàtica d’aquest regressió. L’aportació de sorra, però, no es podrà portar a terme abans de l’estiu, com reclamava el Govern municipal, per problemes pressupostaris del ministeri. Per tant, passat l’estiu, i segurament de forma simultània a la rehabilitació del Pg. Marítim, es portarà a terme aquesta actuació que està valorada en uns 60.000€.

Aposta per la protecció dunar

L’altre compromís adoptat per Costes és el de seguir apostant per la protecció de la zona dunar de la platja de Les Salines i Les Gavines. Costes ja va executar l’ampliació de la protecció de la zona dunar amb cordatge que es va fer fa uns anys a la platja de La Mota a la platja de les Salines. Ara volen allargar aquesta protecció fins a la platja de Les Gavines, on hi ha feta només una part i es vol acabar de completar.

Precisament, la protecció dunar és una de les prioritats del ministeri, que s’ha compromès a seguir apostant per actuacions d’aquest tipus al litoral cubellenc.

Pel que fa a les reclamacions de la desembocadura del riu Foix, Costes considera que la competència correspon a l’Agència Catalana de l’Aigua, però no ha descartat seguir estudiant possibles solucions.

Mantenir els espigons de la zona del Port

Finalment, el regidor de Medi Ambient va traslladar al responsable de Costes la preocupació municipal per la possible retirada dels espigons de protecció de la zona del port esportiu, plasmada en una moció aprovada recentment pel municipi. “A l’Ajuntament apostem per mantenir-lo”, explica Hugué. En aquest sentit, el criteri tècnic de costes és el mateix i aposten “per no tocar els espigons fins que no existeixi un estudi molt concloent que asseguri que la retirada dels espigons no afectarà a la línia de mar de la zona”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres