Urbanitzacions

El veïnat de Mas Alba se sent abandonat

La urbanització de Mas Alba forma part de gairebé una desena d’urbanitzacions de Sant Pere de Ribes i té entre 300 i 400 habitants

Belén Álvarez Martínez Sant Pere de Ribes 10-03-2019 21:40 Lectures 1686
Carrer sense netejar de la urbanització de Mas Alba. Belén Álvarez

Carrer sense netejar de la urbanització de Mas Alba. Belén Álvarez

El veïnat de la urbanització de Mas Alba de Sant Pere de Ribes vol tenir el mateix tracte que tenen els habitants del centre urbà. El president de l’Associació de Veïns, Juan Carlos Hernández, considera que hi ha ciutadans “de primera, i de segona”. Des de fa poc temps, aquesta urbanització es podia considerar com una segona residència, però la seva proximitat a l’autopista C-32 i als municipis de Sitges i de Sant Pere de Ribes, ha provocat que molts hagin decidit convertir el seu habitatge en primera residència, i segons el president veïnal, “això l’Ajuntament ho ha de tenir present”.

Hernández destaca que el principal problema és el manteniment i la recollida de la brossa. “Aquests dies els carrers estan plens de restes dels arbres i els contenidors per a restes vegetals que havien d’estar dos mesos, només s’han mantingut un mes”, exclama. Es queixen de com es fan els treballs de poda i de la neteja, i reclamen més personal. El president remarca que se senten abandonats i recorda que les urbanitzacions també formen part del municipi.

La seguretat i el transport són també altres dels temes que més preocupen. El veïnat valora positivament la posada en funcionament del TAD (Transport a Demanda), però insisteix en què s’hauria de signar un conveni amb Sitges, ja que molts dels infants i adolescents de la urbanització estudien al municipi veí per la seva proximitat. Hernández exposa que en general la gestió és deficitària i proposa una gestió directa per part de la comunitat veïnal, amb la qual ells mateixos s’ocuparien de la neteja i del dia a dia de la urbanització. En aquest sentit, esperen que amb el nou govern que es formi després de les eleccions municipals “no hagin de tornar a arrencar” i es tinguin en compte les seves demandes.

Entrada a la urbanització de Mas Alba
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans