Caça

Ecologistes en Acció rebutja que es permeti la caça major al Parc del Garraf i reclama explicacions a la Diputació

L’entitat reivindica que tot l’espai natural es declari refugi de fauna salvatge

ACN Olivella 12-03-2019 14:09 Lectures 2084

Les Agulles-Ecologistes en Acció ha rebutjat el permís que la Diputació de Barcelona va donar dissabte passat per permetre una batuda de caça major al Parc del Garraf, prop del Castell d’Eramprunyà, al terme municipal de Gavà (Baix Llobregat). L’entitat recorda que l’autorització afectava una zona “altament transitada” per excursionistes i ciclistes, i remarca que hi conflueixen dos senders i una pista forestal principal. En un comunicat emès aquest dimarts, Les Agulles-Ecologistes en Acció ha reclamat que la Diputació veti la caça i declari el Parc com a refugi de fauna salvatge. Al mateix temps, ha presentat diverses preguntes a l’ens i a l’Ajuntament de Gavà per certificar la “necessitat de control biològic” amb què els caçadors justifiquen la seva activitat.

“Els caçadors sempre reclamen que se'ls respecti el seu dret a caçar. És hora de fer valer els drets dels no-caçadors a gaudir de la natura sense riscos, i protegir la fauna i els ecosistemes d'una activitat que, no oblidem, consisteix a matar animals per plaer”, remarca l’entitat ecologista.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres