Renfe

Calvet replica Renfe sobre Rodalies: "La seva reacció és molt desafortunada, pensava que m'escoltarien més"

El conseller avisa que si no es camina cap a una relació bilateral difícilment la Generalitat es considerarà titular de Rodalies

ACN/ Mariona Puig El Vendrell 14-03-2019 11:13 Lectures 2949

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que la resposta de Renfe a les seves queixes al Parlament sobre Rodalies és "molt desafortunada" i ha lamentat que la companyia "no l'hagi escoltat més". Calvet també ha retret a Renfe que "més enllà de no escoltar" també creia que "posarien solucions sobre la taula" i ha assegurat que el Govern està "obligat" a plantejar alternatives. Aquestes declaracions arriben un dia després que Renfe acusés el Govern de "queixar-se constantment" però no prendre "cap" decisió sobre els àmbits de Rodalies on tenen competències.

En aquest context, Calvet ha aprofitat una roda de premsa al Consell Comarcal del Baix Penedès per insistir en l'aposta del Govern per a la negociació pel traspàs de Rodalies, que passa per una relació de bilateralitat entre el Ministeri de Foment i el Departament de Territori i Sostenibilitat, des d'on es treballaria per un nou conveni marc. "O evolucionem cap aquí o difícilment ens podrem seguir considerant titulars del servei", ha avisat Calvet.

De la mateixa manera, Calvet ha insistit que els problemes en la xarxa ferroviària són exemples de "manca d'inversió" i de "manca de compromís" per part de l'Estat.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans