Itinerari alternatiu

Comencen les obres d’ampliació del pont sobre la riera de Ribes

Comportaran afectacions al trànsit, doncs només es disposarà d’un únic carril de pas alternatiu per als dos sentits de circulació

Redacció Sant Pere de Ribes 28-03-2019 17:35 Lectures 1381
Comencen les obres d’ampliació del pont sobre la riera de Ribes . Ajt Sant Pere de Ribes

Comencen les obres d’ampliació del pont sobre la riera de Ribes . Ajt Sant Pere de Ribes

Dilluns vinent, dia 1 d’abril, s’iniciaran les obres d’ampliació del pont sobre la riera de Ribes que creua el passeig de Circumval·lació en direcció a l’Hospital de Sant Camil, al carrer del Carç (a tocar de Can Coll). Després de l’actuació prèvia aquesta setmana de canalització de la xarxa de fibra òptica, ara es duran a terme els treballs per construir una passarel·la o plataforma elevada per eixamplar el pont 5 metres més que, un cop enllestida, facilitarà la mobilitat i connectivitat a vianants i ciclistes des de Ribes a Puigmoltó i a la inversa. 

Per aquest motiu es preveuen algunes afectacions al trànsit en el decurs dels tres mesos que duraran les obres. Així, l’amplada practicable del pont quedarà reduïda a un únic carril de circulació per al trànsit, i un carril habilitat exclusivament per als vianants. Per regular el pas de vehicles, s’hi disposarà un semàfor que anirà donant pas alternatiu, però a les hores punta, i sempre que sigui necessari, es procedirà a la regulació manual mitjançant operaris, la qual cosa permetrà un millor aprofitament de les fases en ambdós sentits i una major fluïdesa en el trànsit. Igualment, quedarà indicada la via alternativa de sortida del nucli de Ribes (en sentit a Sant Camil, Vilanoveta, Sant Camil i Vilanova i la Geltrú), per la carretera BV-2112. Per tal de facilitar aquesta ruta alternativa de sortida, i de forma puntual mentre duren les obres, es permetrà el doble sentit de circulació el tram del carrer de la Mare de Déu de Montserrat, entre el carrer Nou i el lateral del carrer Major, i a tal efectes es retirarà i disposarà la senyalització escaient.

El pont sobre la Riera de Ribes és la porta d’entrada al nucli urbà de Sant Pere de Ribes en el seu extrem sud-oest des de la carretera BV-2113. El projecte, a càrrec de la Diputació de Barcelona i cofinançada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes,  té per finalitat millorar i ampliar la seva vorera per resoldre el coll d’ampolla en el seu pas i donar continuïtat als itineraris de vianants i de bicicletes ja existents a través del pont.

Carrer del Calç

També aquest dilluns 1 d’abril, començaran els treballs d’ampliació de la vorera i excussió de passos de vianants accessibles al carrer del Carç, entre els carrers de Cristòfol Mestres i Milana, just abans d’on es troba la llar d’infants municipal El Cargol i l’escola Els Costerets. Aquest vial, una demanda que venia fent des de fa temps el veïnat i persones usuàries dels equipaments pròxims, contribuirà a resoldre els problemes d’accessibilitat i seguretat per a vianants i, a la vegada, donar major amplitud u continuïtat al voral nord del carrer. Les obres duraran un mes.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres