Consorci dels Colls i Miralpeix

El Consell Comarcal del Garraf presenta el nou Servei del Medi Natural i Litoral

Aquest servei inclou unes línies concretes d’actuacions i prestacions vinculades amb l’ordenació, conservació i protecció del medi natural, marí i terrestre

Redacció Vilanova i la Geltrú 07-04-2019 12:06 Lectures 2106
El Consell Comarcal del Garraf presenta el nou Servei del Medi Natural i Litoral. CC Garraf

El Consell Comarcal del Garraf presenta el nou Servei del Medi Natural i Litoral. CC Garraf

Aquesta setmana es va presentar al Consell Comarcal del Garraf el nou Servei del Medi Natural i Litoral creat a partir de la dissolució el Consorci dels Colls i Miralpeix – Costa del Garraf, que desenvolupava tasques de gestió integrada del litoral, així com accions d’educació i divulgació mediambiental.

Aquest servei, que neix en el marc del conveni de col·laboració amb els ajuntaments del Garraf, inclou unes línies concretes d’actuacions i prestacions vinculades amb l’ordenació, conservació i protecció del medi natural, marí i terrestre.

Durant l’acte, el conseller delegat de Medi Ambient, Agricultura i Desenvolupament Territorial, Lluís Giralt, va explicar que “el Consell Comarcal del Garraf assumeix les funcions del Consorci dels Colls i Miralpeix i l’engrandeix perquè suma els dos ajuntaments de Canyelles i Olivella que no en formaven part, ampliant així territori i assumint noves funcions”.

La gestió coordinada en espais oberts d’interès agrícola i paisatgístic de la comarca, el suport en l’execució de la Carta del Paisatge del Garraf i en les accions de gestió forestal, l’impuls a les polítiques de gestió integrada de la zona costanera i la coordinació de la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) amb el Parc del Garraf, Olèrdola i Foix són algunes de les actuacions que es desenvoluparan.

El servei també preveu accions i activitats municipals en matèria d’educació ambiental en coordinació amb les agendes 21 locals i escolars, així com organització de sortides per a donar a conèixer el territori i els seus valors ambientals i paisatgístics.

Properament es crearà un comitè tècnic format per personal dels municipals que proposarà un pla d’actuacions a aprovar anualment a ple del Consell Comarcal del Garraf.

A l’acte de presentació hi van participar Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella; Valentí Junyent, Diputat delegat d'Espais Naturals, així com regidors i regidores dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles i Olivella, i diversos representants la Generalitat de Catalunya, Parc del Garraf, Olèrdola i Foix, ADFs, Mancomunitat Penedès Garraf, Node Garraf, Institut d’Estudis Penedesencs, agents rurals i bombers de la comarca. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres