Matí caòtic

La jornada de vaga provoca aglomeracions i retards a les línies de metro

La gran quantitat de passatgers obliga a regular l'accés a La Sagrera, Sagrada Família i, ocasionalment, a Verdaguer

ACN/ Mariona Puig Barcelona 08-04-2019 14:06 Lectures 1940
Pla general de les aglomeracions a l'estació de la L2 a Sagrada Família durant la vaga de metro, el 8 d'abril del 2019. ACN

Pla general de les aglomeracions a l'estació de la L2 a Sagrada Família durant la vaga de metro, el 8 d'abril del 2019. ACN

La jornada de vaga al servei de metro de Barcelona ha provocat aglomeracions de passatgers als combois del transport subterrani. De fet, la gran quantitat de persones que s'han acumulat a les andanes ha obligat a TMB a regular l'accés als enllaços amb la L5, concretament a les estacions de La Sagrera i Sagrada Família i, ocasionalment, a Verdaguer, des de les 7.30 del matí, amb serveis mínims del 40% en tractar-se d'hora punta i amb intervals d'espera d'entre 6 i 10 minuts. A Sagrada Família, una de les estacions on hi ha hagut més aglomeracions, tot i l'accés regulat els viatgers han esperat amb resignació els combois, que en la majoria dels casos han arribat a l'estació ja plens i no tothom que esperava hi ha pogut accedir.

Fonts de TMB apunten que els serveis mínims fixats són "insuficients" i alerten que de dos quarts de deu del matí a les deu, quan els serveis mínims són del 20%, hi haurà "problemes" perquè "els combois no tindran prou capacitat". A partir d'aquesta hora s'acabarà el primer torn de la vaga, que es reprendrà a les quatre de la tarda i fins les 8 del vespre amb el 40% de trens, i de dos quarts de deu del vespre fins a les dotze de la nit amb el 20%.

Precisament la L5, en el seu tram central, ha estat la línia que més afectacions ha patit a causa de la gran afluència de gent a primera hora del matí. Alguns usuaris presents a l'estació de Sagrada família han assegurat a l'ACN que feien tard a la feina pels intervals d'espera d'entre 6 i 10 minuts, que s'accentuaven si calia fer canvi de línia i agafar un altre comboi.

"Arribo tard a la feina, entenc que tothom té dret a fer vaga però la resta també hem de treballar", s'ha queixat un viatger, que ha reconegut que no s'havia assabentat de la vaga fins que ha vist l'estona d'espera pel següent tren i que ha explicat que desconeixia els motius de la convocatòria, mentre que una usuària del servei ha explicat que tampoc sabia a què responia la vaga i que, tot i que ha lamentat que l'afectaven els retards, ha defensat que els vaguistes "segur que tenen els seus motius".

D'altra banda, TMB ha informat que aquest dilluns hi ha hagut un descens del 17% dels passatgers, que ha evitat que les aglomeracions fossin més nombroses. Tot i això, alguns dels combois no han pogut aturar-se a les parades perquè ja hi arribaven plens, i en alguns casos fins i tot s'han hagut de desallotjar vagons per no superar el percentatge de serveis mínims fixats.

TMB ha recomanat a tots els usuaris evitar utilitzar el metro durant el segon torn de la vaga, que es reprendrà a les quatre de la tarda, i buscar mitjans de transport alternatius.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No