Setmana Santa 2019

Comença la instal·lació dels xiringuitos i serveis de les platges de Vilanova, a punt per a Setmana Santa

A partir de l'1 de maig entra en funcionament del servei de socorrisme

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-04-2019 18:31 Lectures 3901
Comença la instal·lació dels xiringuitos i serveis de les platges de Vilanova, a punt per a Setmana Santa. Ajuntament de Vilanova

Comença la instal·lació dels xiringuitos i serveis de les platges de Vilanova, a punt per a Setmana Santa. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú compta amb 4,3 km lineals de platges que ja es preparen per iniciar la temporada 2019. A partir de dissabte 13 d'abril es posaran en marxa els xiringuitos amb les terrasses, lavabos, vestidors, tumbones, tendals i serveis de dutxes i rentapeus en horari de 10 a 22 h. A partir de l'1 de juny al 30 de setembre l'horari de tancament varia i de dilluns a dijous s'allarga fins a les 2.30 h, mentre que divendres, dissabtes i vigílies de festius l'obertura es permet fins a les 3.30 h.

Així mateix, l'inici de la temporada oficial de platges també comporta un increment de la neteja d'aquests indrets i la restricció en la pràctica de la pesca recreativa des de la sorra i els espigons, que només està permesa entre les 21 i les 8 h.

D'altra banda a partir de l'1 de maig i fins a l'11 de setembre és el període contemplat com a temporada de bany amb l'entrada en funcionament del servei de socorrisme i senyalització amb balises a 200 m. de la costa i la instal·lació dels canals nàutics a les platges del Far de Sant Cristòfol i d'Adarró, per on cal que les embarcacions d'esport nàutic realitzin l'entrada i sortida de les platges.

Servei de Socorrisme

Aquest servei es distribueix en tres temporades. De l'1 al 31 de maig es realitza només a les platges del Far de Sant Cristòfol i de Ribes Roges, de les 10 a les 17 h.

De l'1 al 30 de juny i de l'1 a l'11 de setembre, temporada mitja, es realitza la vigilància a totes les platges de les 10 a les 18 h. A més a més, de l'1 al 22 de juny a la platja de Ribes Roges, de dilluns a divendres hi haurà dos monitors per realitzar tallers a les escoles de 10 a 12 h i de 15 a 17 h.

Finalment, la temporada alta, de l'1 de juliol al 31 d'agost, el servei es presta de dilluns a divendres de 10 a 19 h i els caps de setmana i festius de 10 a 20 h.

En les tres temporades a les platges on hi hagi servei de vigilància, salvament i socorrisme també es prestarà el servei d'acompanyament al bany a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats i esports nàutics

En el període del 15 de juny al 30 de setembre a la platja del Far de Sant Cristòfol hi ha una escola de vela i l'activitat de lloguer d'embarcacions lleugeres; mentre que a la platja de Ribes Roges hi ha un servei d'inflables a l'aigua; a la platja d'Adarró, el lloguer d'embarcacions lleugeres i a la platja de Ribes Roges és possible practicar esport nàutic tot l'any a través de les entitats esportives i clubs que tenen les seves instal·lacions operatives.

Platja lliure de fums

El Ple de l'Ajuntament va aprovar fa uns mesos una moció per destinar alguna zona de les platges de la ciutat o tota una platja com a zona lliure de fums. A petició de l'Associació Naturista de la platja d'Aiguadolç, s'ha optat per destinar aquest espai com a platja lliure de fums i enguany serà senyalitzada com a tal.

Mobilitat per la façana marítima

Amb l'objectiu de continuar avançant cap a una mobilitat més sostenible per la façana marítima i pel conjunt de la ciutat, aquest estiu tornarà a funcionar el servei de bus llançadora a la platja del Far, del 15 de juny al 15 de setembre i el bus que arriba fins a Ribes Roges de juliol a setembre, ambdós des de l'aparcament gratuït de la ronda Europa. També del 15 de juny al 15 de setembre s'habilitarà l'aparcament gratuït i vigilat per a bicicletes, BiCiPàrquing, al passeig de Ribes Roges.

Així mateix la zona blava del passeig de Ribes Roges i plaça d'Adarró, la zona blava del Parc de Ribes Roges i les àrees verdes de Ribes Roges i del barri de Mar funcionaran segons aquest calendari:

De l'1 de maig al 15 de juny: caps de setmana i festius de 9 a 14 i de 16 a 20 h

Del 16 de juny al 15 de setembre: tots els dies de 9 a 14 i de 16 a 21 h

Resta de l'any: aparcament lliure i gratuït

D'altra banda, la zona blava del passeig Marítim, passeig del Carme i Dic de Ponent segueix el següent calendari:

Del 16 de juny al 15 de setembre: tots els dies de 9 a 14 i de 16 a 21 h

Resta de l'any: caps de setmana i festius de 9 a 14 i de 16 a 20 h

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No