PERI Pirelli Mar

El ple de Vilanova reordena el pla urbanístic de l'últim sector de l'Eixample de Mar

Es redistribueix l'edificabilitat, es reubiquen els usos, es millora l'estructura urbana i s'inverteix el sentit predominant de la volumetria per evitar l'efecte pantalla

El ple de Vilanova reordena el pla urbanístic de l'últim sector de l'Eixample de Mar. EIX

El ple de Vilanova reordena el pla urbanístic de l'últim sector de l'Eixample de Mar. EIX

El ple del mes d'abril de l'Ajuntament de Vilanova va aprovar la modificació puntual del Pla General d'Ordenació en algunes parcel·les de Pirelli Mar i del passeig del Carme. El regidor d'Urbanisme, Xavier Serra, va explicar que es tractava d'una nova proposta que "redistribueix l'edificabilitat i reubica els usos, millora l'estructura urbana, inverteix el sentit predominant de la volumetria per evitar l'efecte pantalla". Per Serra es tracta d'una millora per la zona de l'Eixample de Mar.

La regidora no adscrita, Carmen Reina, es va mostrar a favor de la modificació, i va afirmar que "la reordenació dels usos simplifica la gestió del Pla".

Per Carlos Remacha, regidor del PP, també és positiu perquè "després de molts anys és una manera de tancar la reordenació en un forat que havia quedat a la façana marítima".

Per part de SomVNG, Deborah Zimmerman va donar suport a la proposta perquè "es tracta d'una modificació que es limita a redistribuir, no implica variacions". Zimmerman va afirmar que si la modificació "serveix per consolidar un sector que s'havia convertit en un barri fantasma, li donem el nostre suport".

Jaume Marsé, en nom de la CUP, va mostrar la seva "perplexitat i sorpresa" pel procediment utilitzat per la tramitació. Marsé també va explicar que la seva formació havia demanat "que s'estudiés la possibilitat d'incorporar habitatge social, ara hauria estat el moment. S'ha desperdiciat una ocasió d'or".

El regidor del PSC, Gerard Llobet, va valorar el fet que la modificació faci "més permeable aquesta zona, permeti la reubicació dels usos hotelers i possibiliti recuperar el pas entre el passeig i la plaça". Llobet va destacar també l'acord amb la promotora "per endreçar alguns espais que amb la crisi immobiliària havien quedat desendreçats".

La proposta es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups i regidores no adscrites, el vot en contra de la CUP i l'abstenció del regidor no adscrit Francis Álvarez.

En la sessió d'abril també es va donar compte de la liquidació dels pressupostos del 2018 de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms. El balanç de l'exercici és un resultat pressupostari de 8.400.603 euros.

En l'apartat de mocions es va aprovar una proposta de la regidora no adscrita, Carmen Reina, per la protecció de les colònies de gats. El punt va comptar amb la intervenció de Mònica Ortega, en nom de l'Associació Amics i Protectors dels Gats. La proposta va obtenir el suport de tots els grups, regidors i regidores, excepte la CUP, que es va abstenir.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!