Caça

Entitats ecologistes critiquen el pla pilot d'Agricultura que vol pagar als caçadors de senglars 50 euros per animal

La campanya 'La Veritat de la Cacera' creu que la cacera és ineficaç com a eina de control de poblacions

ACN Barcelona 15-04-2019 11:52 Lectures 1487

Entitats ecologistes i de defensa animal agrupades en la campanya 'La Veritat de la Cacera', han denunciat aquest dilluns la gestió cinegètica de la Generalitat i la preocupació pel ''pla pilot'' anunciat per la Generalitat, que retribuirà els caçadors amb 50 euros per senglar mort. Segons l'entitat, la cacera és ineficaç com a eina de control de poblacions ja que, tot i l'increment de captures el darrer any, no es regulen les poblacions. Segons les entitats, existeixen estudis que relacionen precisament l'increment de la pressió cinegètica sobre el senglar amb un increment de la seva capacitat reproductiva, cosa que explicaria aquest augment de població.

Per això consideren que no és ''raonable'' retribuir els caçadors per la seva activitat lúdica i no creuen que sigui una mesura útil per controlar les poblacions de senglar. La campanya planteja dubtes també al voltant de la seva legalitat i han anunciat que estudiaran si es pot haver incorregut en alguna irregularitat. A banda, des de les entitats es qualifica d'''absurda'' la mesura perquè 50 euros per senglar abatut pot suposar a la Generalitat un cost de més de 2,7 MEUR a l'any, una xifra ''desorbitada'', segons els ecologistes.

Per això, demanen un procés ''seriós'' que permeti el debat amb les diferents entitats, alhora que inclogui un programa de gestió de les poblacions salvatges que inclogui, per exemple, control i sanció per a qui subministra menjar a animals salvatges, mesures tècniques de reducció de l'aliment disponible a zones urbanes, estudi de mesures per recuperar els depredadors naturals del senglar o mesures tècniques i econòmiques de suport a la pagesia per a impedir l'accés dels senglars a les zones conreades. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No